Sport

Ezért éri meg Casemirónak elhagyni a Real Madridot

A brazil sztár a Manchester Unitedhez igazol

Casemiro a hétvégén a Manchester United új játékosa lesz. A Real Madrid ötszörös BL-győztes játékosa körülbelül hatvanmillió euróért vált klubot. Emellett a Madrid a későbbiekben kaphat még tízmillió eurót, a játékos és az angol klub eredményességének függvényében.

Ezért éri meg Casemirónak elhagyni a Real Madridot
Casemiro mintha búcsút intene
Fotó: AFP/Thomas Coex

Casemiro – akinek hivatalos neve Carlos Henrique Casimiro – 21 évesen, 2013-ban érkezett a Real Madridhoz, a Sao Paulo FC-től. Az év tavaszán még csak egy mérkőzést játszott a Madrid első csapatában, többet a másodikban. Eleinte úgy nézett ki, nem válik belőle „Real Madrid-szintű” futballista, a 2013–2014-es idényt az FC Portóban töltötte kölcsönjátékosként.

2014 nyarától lett alapember, elsősorban Zinédine Zidane első korszakában emelkedett magasra a csillaga, az edző köré szervezte a „fehérek” középpályás játékát. Casemiro a legutóbbi hat teljes idény mindegyikében legalább negyven mérkőzést játszott a Real Madridban. Eredménylistája lenyűgöző: ötszörös BL-győztes, háromszoros UEFA Szuperkupa-győztes, háromszoros bajnok, Király-kupa-győztes, háromszoros klubvilágbajnok.

Casemiro úgy érezte, már nem olyan szilárd a helye a Madridban, a 80 millió euróért vett francia Aurélien Tchouaménit a helyére hozták. Ugyanakkor a fizetése majdnem a kétszerese lesz annak, amit eddig a Bernabéuból számláztak neki. A „királyi klubbal” 2025-ig volt szerződése, most a Manchester United 2026-ig számít rá, további egyéves opcióval.

A játékostársai által Casemitónak becézett brazil középpályás, aki 319 mérkőzést játszott a Real Madrid első csapatában, pénteken elbúcsúzott immár csak korábbi játékostársaitól.  

A Manchester United megállapodott a Real Madriddal Casemiro klubváltásáról

Az angol klub honlapjának közlése szerint a szerződést akkor tudják véglegesíteni, ha sikerül mindenben megállapodniuk a 30 éves középpályással, akinek meg kell felelnie az orvosi vizsgálatokon, és szüksége lesz a munkavállaláshoz vízumra is.

Kapcsolódó írásaink