Sport

Szégyen, ami a Manchester Uniteddel történik

Egy félidő alatt négy gólt kapott a Brentfordtól, utolsó a tabellán Erik ten Hag csapata

Borzalmasan kezdődött Erik ten Hag, az új menedzser működése a Manchester United élén. A Brighton elleni hazai vereség után a Brentfordtól idegenben kapott ki a csapat, egyetlen félidő alatt négy gólt beszedve.

Szégyen, ami a Manchester Uniteddel történik
Cristiano Ronaldónak nagyon fáj. Vélhetően a bajnoki rajt is
Fotó: AFP/Ian Kington

Harminc év óta először áll a Manchester United az angol bajnoki tabella végén. A szégyen óriási. A Premier League történetében a Brentford mindössze a harmadik csapat, amelyik már az első félidőben négy gólt szerzett a Vörös Ördögök elleni mérkőzésen. Az első a Tottenham volt 2020-ban, a második a Liverpool 2021-ben. Két élcsapat. A Brentford nem az.

A BBC Sport szakértője, Chris Sutton úgy véli, hogy a 4–0-s vereséggel, ezzel a bajnoki rajttal a United elérte a mélypontot, a Sky Sports szakértője, Karen Carney azt mondta, hogy a helyzet Ten Hag és játékosai esetében „nem süllyedhet tovább”, Gary Neville, a Manchester United korábbi legendás játékosa pedig azt mondta, hogy a klub tulajdonosai asszisztálnak a „kollektív rothadáshoz”.

A kilencvenes évek legjobb angol csatára, Alan Shearer is nagyon kritikusan nyilatkozott: „Teljes káosz. Évek óta tartó kudarcsorozat, többévnyi rossz klubirányítás. Hiányzik a vezetés, és az átigazolások szörnyűek volt. Idő és hihetetlen mennyiségű pénz kell ahhoz, hogy rendbe jöjjenek a dolgok, és sok türelem a Manchester United szurkolóitól. Mérföldekre vannak attól, ahol lenni szeretnének.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink