Sport

Emberelőnye dacára sem tudott győzelemmel kezdeni a Vasas

Kecskemét–Vasas 0–0

A két újonc, a Kecskemét és a vendég Vasas mérkőzése gól nélküli döntetlennel ért véget a labdarúgó NB I. nyitófordulójában.

Emberelőnye dacára sem tudott győzelemmel kezdeni a Vasas
Kenneth Otigba és Tóth Barna csatája a labdáért a Széktői Stadionban
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Óvatosan kezdtek a csapatok, de az angyalföldiek szép lassan mezőnyfölénybe kerültek, többet birtokolták a labdát, ugyanakkor ez helyzetekben nem nyilvánult meg.

A szünetig még kaput eltaláló lövést sem láthatott a telt házas közönség, de a szektorlezárások miatt így sem túl népes közönség. A KTE mégis nehéz helyzetbe került a folytatásra, mivel a kiugró Radóval szemben szabálytalankodó Ságit kiállította a játékvezető.

A térfélcsere után sokkal jobban kezdett az emberelőnyben futballozó Vasas, amely öt perc alatt két helyzetet is kihagyott, de hamar alább hagyott az angyalföldiek lendülete, így ismét küzdelmessé vált a meccs.

Valamelyest a vendégek többet birtokolták a labdát, ugyanakkor a létszámfölényük nem érződött igazán. Ez a hajrában sem változott, sőt, a végén inkább a Kecskemét veszélyeztetett, de gól nem született, így mindkét csapat egy ponttal rajtolt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Kecskeméti TE–Vasas FC 0–0
Kecskemét, 2527 néző, v.: Erdős
Piros lap: Sági (39.)
Sárga lap: Sági (17.), Banó-Szabó (91.), illetve Otigba (74.)
Kecskeméti TE: Varga B. – Sági, Szalai, Szabó A., Grünwald – Vágó, Belényesi, Szuhodovszki (Pejovic, 79.) – Katona (Banó-Szabó, 65.) – Djuranovic (Nagy K., 52.), Tóth B. (Szabó L., 79.)
Vasas FC: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Pátkai (Hidi, 57.), Hinora (Géresi, 84.) - Radó (Zimonyi, 76.), Bobál G. (Feczesin, 57.), Cipf (Márkvárt, 84.)

Kapcsolódó írásaink