Sport

A Bayern öt gólt szerezve nyerte meg a német szuperkupát

Mindhárom magyar játszott az RB Leipzigben

Öt gólt rúgva kezdte meg a Lewandowski utáni korszakot a Bayern München. A lengyel csatárcsillag távozása utáni első tétmérkőzésen, közel ötvenezer néző előtt 5–3-ra verte az RB Leipziget.

A Bayern öt gólt szerezve nyerte meg a német szuperkupát
Sadio Mané az első trófeáját nyerte a Bayernnel
Fotó: Ronny Hartmann / AFP

A Bayern már az első negyedóra végén előnybe került, a mezőny egyik legjobbja, Musiala lőtt laposan Gulácsi Péter kapujába. A második gólt egy látványos akció végén a középen üresen hagyott új szerzemény, Sadio Mané rúgta hat méterről.

A harmadik gól előtt ismét Musiala ragadta magához a karmesteri pálcát, eszes labdáját Benjamin Pavard küldte a kapuba.
Az első félidő rekorderedményt hozott, a német szuperkupáért a Bayern még soha nem lőtt az első félidőben három gólt. A lipcsei hívek okkal tartottak megszégyenítő vereségtől.

Ám a fordulás után feljavult a kapuson kívül még két magyar válogatottat, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is soraiban tudó RB Leipzig.
Marcel Halstenberg szépített, de aztán Gnabry visszaállította a háromgólos különbséget, 4–1 a Bayernnek.

Dani Olmo vezérletével aztán a lipcseiek feljöttek egy gólra (a spanyol lőtte a harmadik, előtte Christophe Nkunku büntetőből a második góljukat), és az egyenlítésért támadtak.

Ám nagyon kinyíltak, és a 97. percben Leroy Sané látványos szóló után beállította a végeredményt: RB Leipzig–Bayern 3–5.

Kapcsolódó írásaink