Sport

A Manchester United híveinek kezd elege lenni Ronaldóból

A portugál ma tárgyal Erik ten Hag menedzserrel

Cristiano Ronaldo ma egyeztet Erik ten Hag menedzserrel, sok minden kiderülhet arról, hogy a portugál nagymenő a Unitednél tölti-e jövő hét végén kezdődő angol bajnoki szezont.

A Manchester United híveinek kezd elege lenni Ronaldóból
Cristiano Ronaldo. Viseli még a Manchester United mezét tétmérkőzésen?
Fotó: AFP

A 37 éves portugál csatár távozni akar, elsősorban azért, mert a Manchester United „csak” az Európa-ligában játszhat a következő szezonban a nemzetközi porondon, ő pedig eddigi pályafutása során kizárólag a Bajnokok Ligájában játszott nemzetközi kupamérkőzést.

Személyes okokra hivatkozva kihagyta a United két és fél hetes thaiföldi és ausztráliai portyáját, az idő alatt a portugál válogatott edzőközpontjában edzett.

Ügynöke, Jorge Mendes közben tárgyalt a Chelsea-vel, de nem tudott megállapodni, mint ahogyan a sajtóhírek szerint érdeklődő Bayern München is közölte, hogy nem kívánja szerződtetni a játékost.

Cristiano Ronaldónak 2023 nyaráig érvényes szerződése van a Manchester Uniteddel, a klub s maga a menedzser, Erik ten Hag is azt kommunikálta, hogy számít Ronaldóra, visszavárja.

A játékos azonban távozni szeretne, de nehezíti, hogy új klubot találjon az a tény, hogy rendkívül magas a fizetése, s ha abból nem hajlandó engedni, nem valószínű, hogy bármelyik klub akárcsak kölcsön is venné.

Egyelőre az Atlético Madrid tűnik az egyetlen érdeklődőnek, de ott meg komplikálja a helyzetet, hogy a La Liga szabályai szerint el kellene adnia a klubnak egy (vagy két) játékosát, hogy beleférjen a keretbe Ronaldo fizetése.

Állítólag az Atlético Madrid szerette volna Ángel Correát eladni, de a játékos maradni akar, s érvényes szerződése van. A többi csatár (Joao Félix, Matheus Cunha, Antoine Griezmann és Alvaro Morata) közül esetleg Moratának a Juventushoz való visszatérése képzelhető el.

Cristiano Ronaldo ma újra beszél Erik ten Hag menedzserrel, aki várhatóan ismét megerősíti neki, hogy számít rá. Egyúttal közli a klub véleményét: a távozni vágyó csatár nem eladó. Erre alapozva véli az egyik angol bulvárlap, hogy esetleg kölcsönbe hajlandó lenne elengedni a United a portugált, de csak akkor, ha további egy évvel meghosszabbítja a szerződését.

A Manchester United szombaton a norvég fővárosban az Atlético Madriddal játszik majd, de lehet, hogy addigra tisztázódik már, hogy hol tölti Ronaldo a következő idényét. Az angol bajnokság augusztus 5-én kezdődik, a Vörös Ördögök hetedikén, vasárnap kezdenek, a Brighton ellen, az Old Traffordon.

Ronaldo korábban nagy kedvenc volt a klub hívei között, de az elmúlt napokban egyre több kritikát kapott a közösségi médiában. Az egyik legjellemzőbb vélemény: „Ha én Erik ten Hag helyében lennék, nem játszatnám, még akkor sem, ha marad. Alaposan lerombolta a legenda státuszát a hozzáállásával. El kell engedni!”

Vagy egy másik: „Ha Ronaldo ennyire akar távozni, akkor el kell engedni. A United előtte is létezett, és még az ő távozása után is sokáig fog.” S végül egy utolsó: „Ne kövessük el újra ugyanazt a hibát, mint Pogbával. Ha nincsen 100 százalékban a Uniteddal, hadd menjen.”

Kapcsolódó írásaink

Ronaldónak továbbra is családi gondjai vannak

ĀCristiano Ronaldo nem utazott el a Manchester United gárdájával a thaiföldi és ausztráliai túrára. Ezt alkalmasint felfoghatjuk biztos jelzésnek arra, hogy távozik, ellenkező esetben a klub még sérülten is magával vitte volna