Sport

Félmilliárd euró Lewandowski kivásárlási ára

Mindkét klub hivatalosan is megerősítette, hogy a Barcelona 50 millió euróért (20 milliárd forint) leigazolta Robert Lewandowskit a Bayern Münchentől.

Félmilliárd euró Lewandowski kivásárlási ára
Lewandowski már Barca-címeres felsőben mosolyog. A lengyel csatár csatlakozott az Egyesült Államokban túrázó csapathoz
Fotó: FC Barcelona

A katalán klub közlése szerint a lengyel támadó négy évre kötelezi el magát, 500 milliós kivásárlási árral. A 26-szoros spanyol bajnok egyesület jelezte: az üzlet keretében 45 milliót plusz 5 millió bónuszt fizetnek a németeknek.

A 33 éves Lewandowski már korában csatlakozott az amerikai túrán lévő Barcelonához, a spanyol sajtó szerint szerdán Miamiban mutatták be hivatalosan.

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert. Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött.

Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát. Lewandowski 375 mérkőzésen 344 gólt szerzett a Bayern München színeiben.

Kapcsolódó írásaink

Morata távozik, visszamegy Madridba

ĀA Juventusnak a jelek szerint nincs szüksége Álvaro Moratára. Nem hosszabbította meg a spanyol középcsatár kölcsönszerződését, így a 29 éves futballista visszatér az Atlético Madridhoz