Sport

Véget ért a Kis herceg álma

Nemcsak Japán, de a világ kedvence volt a közösségi médiában is rendszeresen megjelenő műkorcsolyázó, aki a férfi mezőnyben mindig az elegáns, rendkívül hajlékony, kifinomult stílust jelenítette meg. Hanju Juzuru nemzetközi sajtókonferencián mondta el, befejezi tizenkét éves felnőtt pályafutását, visszavonul az élsporttól.

Véget ért a Kis herceg álma
Hanju Juzuru a férfi mezőnyben mindig az elegáns, rendkívül hajlékony, kifinomult stílust jelenítette meg
Fotó: Koji Ito / Yomiuri / The Yomiu

A kétszeres olimpiai és világbajnok, az utóbbi évtized legsikeresebb férfi műkorcsolyázója, aki egyszerre volt a látványos ugrások mestere és a művészi, eredeti forgások előadója, felhagy a műkorcsolyázással. Legalábbis a versenyzéssel. A jeget azonban nem hagyja ott, profinak áll és később kiderül, milyen produkciókban, gálákon vesz részt.

A köztudomásúan nagy Micimackó-rajongó – aki épp ezért mérhetetlenül sok micimackós plüsst kapott szurkolóitól a kűrjei után – új álmok után néz. Juzu, vagy sokak számára a Kis herceg, esetleg Ice Prince (Jégherceg) 27 évesen, 24 évi korcsolyázás után otthagyja a pontozóbírók és a Grand Prix világát, de ha hinni lehet a híreknek egy ideig még nem informatikusként keresi a kenyerét. A jég nem ereszti.

Tokióban bejelentette műkorcsolyázó pályafutásának végét a kétszeres olimpiai bajnok Hanju Juzuru
Tokióban bejelentette műkorcsolyázó pályafutásának végét a kétszeres olimpiai bajnok Hanju Juzuru
Fotó: MA NING / XINHUA / Xinhua via

A Szocsiban és Pjongcsangban a dobogó tetején végző Hanju a legutóbbi pekingi téli olimpián lemaradt az éremszerzésről és arról, hogy történelmet írjon a triplázással, az egyik edzésen megsérült a bokája, ami miatt a márciusi világbajnokságra már nem tudott felkészülni. Így pályafutása bármennyire is csodálatos, kis hiányérzetet hagy maga után.

Objektum doboz

„Mostantól a korcsolyázásom már nem lesz összehasonlítható mások eredményével” – zárta röviden a tokiói tévéállomások által élőben közvetített sajtótájékoztatót Hanju Juzuru (angolosan Yuzuru Hanyu).

Kapcsolódó írásaink