Sport

Mesekönyvet jelentet meg a Fradi

Fradista leszek címmel mesekönyvet jelentet meg hamarosan a Ferencváros.

Mesekönyvet jelentet meg a Fradi
Sigér Dávid (b), Lipcsei Péter (b2), Rákosi Gyula (k), Nyilasi Tibor (j2) és Botka Endre (j) az FTC korábbi és jelenlegi labdarúgói, valamint Kubatov Gábor, az FTC elnöke (j3) és Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója (b3) a sportegyesület mesekönyvéről szóló támogatási szerződés aláírása után a Groupama Arénában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A sport szeretetéről, a szurkolóvá válásról, valamint a Fradi értékeiről szóló kiadvány megjelenését a Provident Pénzügyi Zrt. 15 milliós támogatása biztosítja. Az erre vonatkozó megállapodást pénteken sajtótájékoztató keretében írta alá Kubatov Gábor, az FTC és az Albert Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Szirmák Botond, a szponzor vezérigazgatója.

Kubatov Gábor a sajtótájékoztatón elmondta: az inspirációt a Focista leszek című angol könyv adta neki, szerinte ez egy fantasztikus ötlet, hogy a gyerekeket minél közelebb hozzák a Fradihoz. Hozzátette: ha valaki már gyermekkorában fradista, akkor később jó eséllyel válhat a klub sportolójává, de legalábbis a szurkolójává.  

Szirmák Botond kiemelte, az új Fradi-mesekönyv azt a célt szolgálja, hogy a fiatal gyermekeket bevonja a sport világába, megszerettesse velük a szurkolást, és megmutassa nekik, milyen jó fradistának lenni.

„Úgy látjuk, hogy jól észrevehető párhuzam van a mesekönyv célkitűzése és a Provident üzleti stratégiája között, ezért örömmel álltunk a jó ügy mögé” - fogalmazott a pénzügyi cég vezérigazgatója. Szerinte ugyanis mindenki megérdemli, hogy kapjon egy esélyt a céljai eléréséhez, a társaság ezért azoknak nyújt kölcsönt, akik nem vehetik igénybe a hagyományos banki hiteleket.

A mesekönyv főhőse egy Gergő nevű kisfiú, aki nagypapája révén kerül kapcsolatba a Fradival. A kötet egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat az FTC világába. A könyv a szeptemberi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg.

Kapcsolódó írásaink