Sport

Zöld utat kapott a Lewandowski-transzfer

Hamarosan bejelenthetik, hogy az FC Barcelona játékosa lett Robert Lewandowski. Egybehangzó sajótértesülések szerint ugyanis a Bayern München vezetősége beadta a derekát és hozzájárult ahhoz, hogy a lengyel focista távozzon a csapattól és Németország helyett Katalónia legyen az állomáshelye.

Zöld utat kapott a Lewandowski-transzfer
Robert Lewandowski már korábban elbúcsúzott a Bayern München szurkolóitól
Fotó: AFP/Ronny Hartmann

A transzferügyekben kiemelten jól értesült Fabrizio Romano állítása szerint megállapodás született a két klub között az összegről: a kivásárlási ár 45 millió euró + 5 millió euró bónusz.

Azt is tudni lehet, hogy Lewandowski 4 éves szerződést ír majd alá a katalán csapatnál. A gólvágó a hírek szerint már el is utazott a katalán városba, hogy hévégén aláírja szerződését, amennyiben sikerül továbbra is a nehéz anyagi körülmények közt lévő csapatnak regisztrálnia őt a ligánál, akkor nemsokára be is jelentik majd a szurkolóknak.

Objektum doboz

Oliver Kahn, a bajor klub elnöke megerősítette, hogy megszületett a szóbeli megállapodás, de hangsúlyozta, hogy a részletek kidolgozása még hátravan.

Lothar Matthäus pénteken úgy nyilatkozott, a Robert Lewandowski maradása vagy távozása kapcsán kialakult ügy káros a Bayern München labdarúgóklub számára.

„Bárcsak gyorsan véget érne ez a színház. Azért is bosszantó, mert káros a csapatra és a klubra nézve is” - írta a Bild című német napilap hasábjain a 61 éves Matthäus, aki 1984 és 1988, majd 1992 és 2000 között volt a Bayern játékosa. Hozzátette, a játékosok között nyilvánvalóan beszédtéma az ügy, ezért káros a csapategységre is.

A lengyel csatár szerződése jövő nyárig szól Münchenben, ennek ellenére már többször kijelentette, hogy távozni akar.

„Az én korszakom véget ért a Bayernnél. Nem látom lehetségesnek, hogy folytassam a klubnál. A Bayern egy komoly egyesület, úgy gondolom, nem akarnak megtartani engem, én pedig nem szeretnék maradni. A legjobb megoldás az átigazolás, remélem, nem akadályoznak meg ebben” - fogalmazott május végén a 33 éves támadó, és hasonlóan nyilatkozott június elején is.

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert.

Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött. Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát.

Kapcsolódó írásaink