Sport

Ötödik a fiatalokból álló női párbajtőrcsapat az Európa-bajnokságon

A magyar női párbajtőrcsapat kitett magáért az antalyai vívó Európa-bajnokságon, miután utolsó helyosztóján 45–37-re legyőzte a svéd válogatottat.

Az előző forduló utolsó párjában fantasztikus fordítást bemutató Kun Anna kéttusos előnyt szerzett nyitásként, ezt Büki Lili eggyel toldotta meg. Ezt követően viszont az egyéniben ötödik Muhari Eszter és Büki is alulmaradt, négy pár után 20–17-re vezettek a svédek. Kun és a Muharit váltó Nagy Kinga azonban a harmadik kör előtt fordított.

A hetedik párnak háromtusos magyar előnnyel vágtak neki a felek (29–26), ezt Büki és Nagy tovább növelte, Kunnak pedig záróemberként az volt a feladata, hogy a nyolctalálatnyi előnyt megőrizze. Ez sikerült is, így a Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Büki Lili összeállítású magyar válogatott ötödikként zárta az Eb-t.

Ez nagyon szép eredmény a fiatal csapattól. A férfi tőrcsapatok versenyében a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András, Szemes Gergő összeállítású magyarok a tizedik helyen végeztek, miután az utolsó helyosztón négy tussal (41–45) alulmaradtak a cseh válogatottal szemben. A csapat a belgák elleni meglepő vereség után a 9–12. helyért vívott első meccsén 45–32-re győzött az osztrákok ellen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom