Sport

Zsákbamacska

Két egyéni számmal, a női tőrvívással és a férfi karddal ma megkezdődik a vívó Európa-bajnokság.

Zsákbamacska
Szilágyi Áronnak erőt ad az idei formája
Fotó: MH/Török Péter

Három éve Düsseldorfban a magyaroknak két-két ezüst- és bronzérem jutott, egyéniben egy bronz (Márton Anna, kard), és a mostani antalyai kontinensviadal kimenetele is kissé zsákbamacska. De azért a szövetségi kapitány, Boczkó Gábor három-négy éremmel számol a mieink részéről. A huszonhat fős csapatból a két kismama, Kreiss Fanni és Márton Anna hiányzik, a többiek viszont a világkupaversenyek után reménykednek a formamentésben.

Mohamed Aida, a korelnök harminc éve, tizenhat évesen már nyert Eb-ezüstöt, Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardozónk hét éve volt utoljára egyéniben aranyérmes, de idén Budapesten vk-t nyert, és Padovában is aranyérmes lett a Grand Prix-n. „Nagyon nehéz következtetni az évközi versenyekből, de a két aranyérem erőt adhat nekem” – nyilatkozta a közmédiának a Vasas vívója, aki tisztában van azzal, hogy a napi forma dönt majd.

„Szeretnék jól vívni, szeretném mind taktikailag, mind technikailag fogni az ellenfeleimet, és ha ez összejön, akkor kijöhet ebből egy jó eredmény” – tette hozzá Szilágyi. Jó esélyei vannak az egyéniben olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely vezette férfi párbajtőrcsapatnak és mindkét kardcsapatnak, de éremközeli eredmény kijöhet a párbajtőrben friss vk-érmes Kun Annából is. Az esemény a magyar szövetség Facebook-oldaláról a verseny oldalára ugorva online követhető.

Kapcsolódó írásaink