Sport

Orosz Pál szerint jövőre a klubrekord beállítására tör a Ferencváros

Jövőre a klubrekord beállítását jelentő, sorozatban ötödik bajnoki cím megszerzése a cél a Ferencváros labdarúgócsapatánál - többek között erről beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornának adott exkluzív interjújában Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Orosz Pál szerint jövőre a klubrekord beállítására tör a Ferencváros
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója
Fotó: fradi.hu

„Nagyon nehéz szezon volt, sorozatban négy bajnoki címet legutóbb 110 évvel ezelőtt tudott nyerni a Ferencváros, ez volt az egyik cél erre az idényre. Az a csapat megnyerte az ötödiket is, és ha jövőre is bajnokok leszünk, akkor beállítjuk a klubrekordot” - nyilatkozta a sportvezető, aki szerint az ősi rivális Újpest elleni 2-1-re megnyert vasárnapi derbi, amivel bebiztosították a klub történetének 33. elsőségét, méltó megkoronázása volt a szezonnak.

Hozzátette, ebben a szériában természetesen nehéz volt az első siker begyűjtése, azt követően viszont, főleg mivel a Ferencvárosról van szó, egyre nehezebb dolga volt a csapatnak, hiszen minden ellenfél kettőzött erővel készül a zöld-fehérek elleni összecsapásokra.

Orosz Pál kitért arra is, hogy az idény közben edzőt váltottak - erre nem sokszor volt példa a klubnál -, Peter Stöger decemberben távozott, helyére az orosz válogatottal a 2018-as világbajnokságon, hazai környezetben negyeddöntős Sztanyiszlav Csercseszov érkezett. Orosz Pál köszönetet mondott az osztrák szakembernek, akinek távozása véleménye szerint egyáltalán nem a munkáját minősíti, ugyanakkor szükség volt egyfajta szemléletváltásra.

Az elmúlt években a Ferencváros a Bajnokok Ligája és az Európa-liga főtábláján is szerepelt, Orosz Pál szerint a jelenlegi keret alkalmas arra, hogy a következő szezonban is kiharcolja a főtáblás szereplést valamelyik sorozatban, ugyanakkor várható játékosmozgás a nyáron.

„A labdarúgás nemcsak sport, hanem üzlet is, akik idejönnek, azoknak vonzó közeg lett a Ferencváros, ráadásul innen lehetőségük van a legnagyobb európai bajnokságokba is elszerződni, mint például Muhamed Besic, Nagy Ádám, Somália, vagy legutóbb Myrto Uzuni esetében. A legfontosabb, hogy ha valaki elmegy, akkor a helyére érkező lehetőleg hasonlóan jó legyen, persze ez nem mindig sikerül, még egy Real Madridnál sem” - mondta a vezérigazgató.

A jelenlegi szezonból hátralevő időszakkal kapcsolatban Orosz Pál kijelentette, természetesen a legfontosabb, hogy a csapat megnyerje a Magyar Kupát - május 11-én a Paks lesz a zöld-fehérek ellenfele a Puskás Arénában -, de a bajnokságából fennmaradt négy mérkőzésen is győzni szeretnének.

Kapcsolódó írásaink

Bajnok a Fradi

ĀA néhol szakadó eső sem riasztotta el a derbire igyekvőket: telt ház, 21 ezer néző várta a Ferencváros és az Újpest csapatát a Groupama Arénában

Bajnok a Ferencváros

ĀDrámai meccsen odázhatta volna el a bajnokavatást az Újpest, ám a hosszabbítás végén az egyenlítő találatot nem adták meg - 2-1 a vége