Sport

Sokba került Kyrie Irvingnek a káromkodás

Élesednek a párharcok az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszmában. A Miami Heat 115–105-re legyőzte
a vendég Atlanta Hawks együttesét, ezzel már 2–0-ra vezet a Keleti főcsoport negyeddöntős párharcában. A hazaiak győzelmében oroszlánrészt vállalt Jimmy Butler, aki 45 pontot dobott, ezzel magasan a mezőny legeredményesebbje is volt.
A két csapat harmadszor Atlantában csap össze pénteken.

Az alapszakaszgyőztes Phoenix Suns meglepetésre vereséget szenvedett otthon a New Orleans Pelicanstól, amelynek 2018 óta ez volt az első rájátszásban aratott sikere. A Sunsban ráadásul sérülés miatt le kellett cserélni Devin Bookert, aki az első két negyedben 31 pontot dobott, az viszont egyelőre kérdéses, hogy a párharc harmadik meccsén számíthatnak-e majd a játékára. Súlyos, ötvenezer dolláros (17 millió forint) pénzbírságot kapott Kyrie Irving.

A Brooklyn Nets játékosát azért büntették meg, mert obszcén gesztusokkal és trágár szavakkal provokálta a Boston Celtics szurkolóit a két csapat rájátszásbeli mérkőzésén. Irving a meccs után azt mondta, hogy cselekedetét a drukkerek gúnyolódása váltotta ki, ami szerinte átlépett egy bizonyos határt. A játékos korábban két szezont töltött a Boston csapatában, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a meccsen minden alkalommal hangosan kifütyülték, amikor hozzá került a labda. Bár 39 pontot szerzett a találkozón, de a Brooklyn végül 115–114-re kikapott. Az előző szezonban egy Boston-szurkolót letartóztattak, miután egy üvegpalackot dobott Irving felé, ami majdnem eltalálta.

Kapcsolódó írásaink

Kezdődnek a párbajok az NBA-ben

ĀBefejeződött az alapszakasz az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), a rájátszás első szakaszában, keddtől péntekig a selejtezőre kerül sor, itt főcsoportonként a 7–10. helyezett csapatok küzdenek a két rájátszást érő helyért