Sport

Sikerült a szép búcsú Lara Gutnak

Nem mindennapos, hogy nemcsak a győztes, hanem a mögötte végző második és harmadik is elégedett legyen egy verseny után. Az alpesi sízők szuperóriás-műlesiklása után viszont három elégedett, boldog versenyző állt a dobogón.

Sikerült a szép búcsú Lara Gutnak
Lara Gut csak síelni akart. Olimpiai arany lett a jutalma
Fotó: AFP/Xinhua/Chen Bin

A visszavonulás gondolatával foglakozó, 30 éves svájci Lara Gut-Behrami nyolc éve, Szocsiban nyerte első olimpiai érmét, harmadik lett lesiklásban. Súlyos sérülése után tavaly megnyerte a super-G-t a világbajnokságon, majd hétfőn az óriás-műlesiklásban bronzéremmel bizonyította jó formáját. Hetedikként rajtolva bátran és hibátlanul teljesítette a nehéz pályát, jelentős előnyt szerzett, és riválisai közül senki sem tudta megelőzni.

„Jobban izgultam a célban, mint a versenyen, mert szorítottam, nehogy valaki gyorsabban síeljen – árulta el Lara Gut. – Apám, aki az edzőm, húszéves koromban is azt mondta, mint most, de akkor nem tudtam megvalósítani. Az elmúlt években viszont sok minden megváltozott az életemben, férjhez mentem, elkezdtem a civil életemmel is foglalkozni, és egyensúlyba kerültem. Arra gondoltam, lehet, hogy ez lesz az utolsó szuperóriás-műlesikló versenyem, ezért csak síelni akartam, valami nagyszerűt mutatni”.

Az osztrák Mirjam Puchner 29 évesen első olimpiai érmét szerezte: „Nehéz megszólalnom. Soha nem gondoltam volna, hogy dobogós lehetek, mert a super-G mindig egy kicsit nehéz volt számomra. Ezért nagyon boldog ezüstérmes vagyok.”

A harmadik legjobb időt a svájci Michelle Gisin érte el, aki négy éve, Pjongcsangban kombinációban győzött. „Csodálatos ez a pálya, fantasztikus volt rajta síelni. Próbáltam csak magamra figyelni, és ezúttal a századok is nekem kedveztek” – nyilatkozta a bronzérmes, aki három századmásodperccel előzte meg az osztrák Tamara Tipplert.

Két kiesés után az olimpiai bajnok amerikai Mikaela Shiffrin is célba ért, a tizenegyes rajtszámmal jött le, és a kilencedik helyen végzett. „Hihetetlen érzés volt átjutni a negyedik és az ötödik kapun – mondta nevetve Shiffrin. – Nem a biztonságra törekedtem, erős kanyarokat síeltem, és azt a helyezést értem el ebben a számban, amit várhattam felkészülés nélkül.” A címvédő cseh Ester Ledecká, aki kedden hódeszkában a négy évvel ezelőtti sikerét megismételve, nyert, párhuzamos óriás-műlesiklásban az alpesi síelők között ötödik lett.

Az izraeli színekben induló Szőllős Noa a 34. helyen végzett a 44 fős mezőnyben.

Kapcsolódó írásaink

Fura galiba a kommunikációban

ĀNem vált be a magyar férfi váltó taktikája, ezért aztán a négyes nem volt reális versenyben a szerdai döntőbe jutásért, elbukott a címvédéshez vezető úton

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom