Sport

Ötödszörre már nem viccelt

„Ez nevetséges, sose láttam még ilyet” – ezek voltak a 2006-os torinói téli olimpián a női hódeszkások krossz-számának döntőjét kommentáló szpíker szavai, miután a toronymagasan vezető amerikai Lindsey Jacobellis az utolsó ugratónál egy látványos és teljesen felesleges deszkafogással előre örült az aranyéremnek, emiatt elesett, és mire felállt, a svájci Tanja Frieden elhalászta előle az első helyet, így csak ezüstérmes lett.

Ötödszörre már nem viccelt
Ötödszörre már nem viccelt
Fotó: AFP/Wang Haofei

Az ötszörös világbajnoknak tizenhat évet kellett várnia az újabb aranyesélyre (korábban hiába volt finalista, dobogóközelbe sem került), és ötödik (!) olimpiáján ezt már nem szórakozta el. A 36 éves Jacobellis ezúttal nem volt már favorit, de kiharcolta a döntőt, amelyet végig szoros versenyben uralt, és meg is nyert (képünkön).

Bearanyozta az éremkollekcióját. A másik női hódeszkás számban, a félcsőben a 17 éves újonc Kozuback Kamilla szépen helytállt, és bár nem jutott a csütörtöki tizenkettes döntőbe (19. lett), mindenki nagyon büszke rá. Édesapja, Jeremy Kozuback a helyszínen úgy nyilatkozott, hogy gyakorlatilag tizenöt napot (ebből hármat az olimpián) edzettek erre a számra, ez a lánya első világkupaszezonja, és nagyon elégedett vele.

Kapcsolódó írásaink