Sport

Elfújta a szél a férfi lesiklást

Az erős szél miatt először halasztották, majd elnapolták a férfi lesiklást a kínai fővárostól 250 kilométerre lévő jencsingi Nemzeti Alpesisí Központban.

A szervezők úgy határoztak, hogy a lesiklást ma, közép-európai idő szerint 5 órától rendezik meg, míg a női óriás-műlesiklás elő- futamának rajtja fél háromkor, a második pedig fél nyolckor lesz. Három lesikló edzés közül kettőt tudtak megrendezni, ezeken a norvég Aleksander Aamodt Kilde érte el a legjobb időt.

A szakági világkupában vezető Kilde elmondta: „Eddig remekül sikerült a szezon. Magabiztosnak érzem magam, készen állok a rajtra.” Optimistán nyilatkozott a rajt előtt Petra Vlhova, a 2021-ben világkupa-győztes síző, aki arra készül, hogy legyőzze legnagyobb riválisát, a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Mikaela Shiffrint: „Sokáig jobb volt nálam Mikaela, de az eredményeim is bizonyítják, hogy már képes vagyok legyőzni őt.”

Kapcsolódó írásaink

Körömlerágós befutó vegyes váltóban

ĀA pekingi téli olimpia első éremosztó napján, szombaton hat aranyérem talált gazdára. Abból is az elsőért a női sífutók küzdöttek a csengcsiakoui ordító hidegben