Sport

Csercseszov vezetésével növelheti az előnyét a Ferencváros Felcsúton

Rangadóval kezdődik a hazai tavaszi labdarúgó idény, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Puskás Akadémia vendége lesz (18.30 óra, M4 Sport).

A felcsúti rangadó tétje: ha az FTC győz, akkor négy pontra növeli előnyét a második Kisvárdával szemben, a felcsútiak pedig hét pontra leszakadnak. Ugyanakkor hazai siker esetén a Kisvárda és a Puskás Akadémia hátránya is csupán egyetlen pont lesz.

Nincs kedvező helyzetben a címvédő Fradi, mert a téli felkészülés alatt több kulcsjátékosa megfertőződött a koronavírussal, a spanyolországi edzőtábor is elmaradt a pandémia miatt, és mindössze egy felkészülési mérkőzést játszott. Ráadásul három játékosa – Aissa Laidouni, valamint a marokkói Samy Mmaee és Ryan Mmaee – az Afrika Kupán szerepel, amelyen Tunézia és Marokkó is bejutott a negyeddöntőbe. Ezen a mérkőzésen debütál az NB I-ben a Fradi új vezetőedzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov, akinek irányításával a bajnoki főpróba egy hete nem sikerült, a zöld-fehérek 2–0-ra kikaptak Dunaszerdahelyen.

Kapcsolódó írásaink

Csercseszov modern futballt játszó Ferencvárost ígér

ĀA keret jó támadókkal rendelkezik, ezt mindenképpen ki kell használni, de közben meg kell tartani az egyensúlyt a védekezés és a támadás között - fogalmazott bemutatkozó sajtótájékoztatóján az orosz szakember