Sport

Schäfer Andrást szerződtette az Union Berlin

A német Bundesliga-tabellán 5. helyen álló Union Berlin csapata lett a befutó Schäfer András játékjogáért, pénteken 10 órakor bejelentették a Dunaszerdahely 22 éves középpályásának szerződtetését.

Schäfer Andrást szerződtette az Union Berlin
A német labdarúgó élvonalban szereplő Union Berlinben folytatja pályafutását Schäfer András.
Fotó: EM Sports

A Bundesliga-klub pénteken hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az elmúlt év legjobb magyar futballistájának választott középpályást.

A 22 esztendős, szombathelyi származású játékos 2019-ben az MTK-tól szerződött az olasz Genovához, egy évvel később pedig Dunaszerdahelyre igazolt, ahol 61 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott.

„A Bundesliga Európa egyik legerősebb bajnoksága, itt játszani nagyon különleges dolog. Az Union lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, szeretnék én is előre lépni, és megvetni a lábam a csapatban. Nagyon várom az új feladatot” - idézte a 13-mas számmal „pózoló” Schäfert a berliniek honlapja.

Objektum doboz

Schäfer érkezésével újra hat magyar játékos van a Bundesligában: a Leipzigben Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik, a Freiburgban Sallai Roland, a Mainzban pedig Szalai Ádám. Novothny Soma a téli szünetben távozott az újonc Bochumtól.

Az Union Berlin az ötödik helyen áll a Bundesligában, szombaton a Borussia Mönchengladbach vendége lesz a 20. fordulóban.

Kapcsolódó írásaink

Munkanélküliből világsztár

ĀÉdouard Mendy az első afrikai futballista, aki egyéni díjat kapott a FIFA 2016 óta újra önálló gáláinak történetében, és aki átírta a rekordok könyvét