Sport

Karantén

Korner

Érdekes fejlemény az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), hogy a szervezet jelentősen, tíz napról hatra csökkentette a koronavírussal megfertőződött játékosok kötelező karanténját.

Mindezt akkor, amikor épp rendkívüli módon megugrott a pozitív covidtesztet produkáló kosarasok száma. A friss eseteket vélhetően az új verzió, az omikron okozza, hiszen az NBA-játékosok 97 százaléka az október közepi bajnoki rajt előtt megkapta a védőoltásokat, és azért az mégse járná, hogy nagy számban visszafertőződjenek.

Az NBA lépései egyébként harmonizálnak az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) intézkedéseivel, amely megfelezte a karanténnapok számát, tíz napról ötre csökkentette a kötelező elzárást, feltéve ha az illető oltott, tünetmentes és a végén negatív a koronavírustesztje. Ha nem ez lenne az országos helyzet, még azt gondolnánk, az NBA a „show must go on” jegyében csökkentette a karanténidőszakot.

Kapcsolódó írásaink

A jóslat

ĀKorner. Fenti címmel hétfőn éjszaka mutatta be az M4 Sport csatorna azt a saját gyártású, kétórás filmet, amely leginkább dokumentumfilmként értelmezhető, és előzetesen kiemelt PR-támogatást kapott

Ebcsont

ĀKorner. Mint eb a csontjához, úgy ragaszkodik a nemzetközi női teniszversenyeket szervező WTA Kína megregulázásához, és a kínai közösségi médiában, talán meggondolatlanul, bejegyzést közzétevő harmincöt éves Peng Suaj emberi jogaihoz