Sport

Nem játszhatnak a sztárok Pekingben

A koronavírus-járvány újabb hulláma miatt mégsem engedi el játékosait a pekingi téli olimpiára az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL).

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal kötött szerződés értelmében az NHL-nek január 10-ig volt lehetősége pénzügyi kompenzáció nélkül elállni a világ­sztárok szerepeltetésétől. A járvány miatt azonban csak ezen a héten 32 mérkőzést kellett elhalasztani az NHL-ben. A hokisok attól is tartottak, hogy ha Kínában fertőződnek meg a koronavírussal, akkor Pekingben kellett volna maradniuk minimum 21 napra.

Ezt a kockázatot azonban senki nem vállalta, a kínai szervezők pedig nem kívántak engedményt – rövidebb idejű karantént – adni. A profiliga azt tervezi, hogy a február 3. és 22. közötti időszakban, amikor az olimpiai szünetet tartották volna, akkor pótolják az elmaradt mérkőzéseket. Az NHL-es sztárok döntő részben a kanadai, az amerikai, az orosz, a svéd, a cseh és a finn együttesben szerepeltek volna.

Kapcsolódó írásaink

A covid nem válogat

ĀTucatnyi sportágban élversenyzők sokasága került karanténba a közelmúltban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom