Sport

Szoboszlai megsérült, nem játszik a lengyelek ellen

Sérülés miatt nem tud pályára lépni a ma esti, Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőn Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása.

Szoboszlai megsérült, nem játszik a lengyelek ellen
Szoboszlai góljaira ezúttal nem számíthatunk
Fotó: MH/Purger Tamás

A rossz hírről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számolt be Twitter-oldalán. Közölték, hogy Szoboszlai a vasárnapi edzés után fájdalmat érzett a combizmában, állapota sajnos mára sem javult. A 21 éves középpályás így visszatér klubjához, az RB Leipzighez, hogy további kezelését minél hamarabb megkezdhessék.

Objektum doboz

Az esti varsói találkozónak egyébként valódi tétje nincs, a házigazda lengyelek a meccs eredményétől függetlenül második, pótselejtezőt érő helyen végeznek, a magyar csapat maximum a harmadik helyért hajthat, de csak akkor lehet esélyük megelőzni a most harmadik albánokat, ha azok nem győznek Andorra ellen, Marco Rossi tanítványai pedig megverik a lengyeleket.

Varga Kevin a kezdőben, így állunk fel a lengyelek ellen:

Objektum doboz

A lengyel válogatott kezdője:

Objektum doboz

Az angol-magyar összecsapáson történt szurkolói rendbontás miatt a vendégszurkolók szektorát nem nyithatták meg a varsói Nemzeti Stadionban, ám a két szurkolótábor jó kapcsolata miatt több magyar drukker is elutazott Lengyelországba.

A szurkolók a belvárosban, a Charles de Gaulle szobornál találkoztak közel három órával a találkozó előtt, a néhány száz drukker - köztük magyarokkal és lengyelekkel - felváltva éltette egymást. Innen közösen indultak a 2012-es Európa-bajnokságra átadott létesítményhez, amely piros-fehér kivilágítást kapott és gyönyörű látványt nyújtott a sötétben.

A mérkőzésre a szervezők egy 90 oldalas külön kiadvánnyal készültek, a kiskönyvben helyet kapott többek között egy interjú Szoboszlai Dominikkal, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, valamint Détári Lajossal, aki 1987-ben éppen a lengyelek ellen lőtte örökké emlékezetes szabadrúgásgólját.

Mint megírtuk, Paulo Sousa, a korábban Székesfehérváron is dolgozó szövetségi kapitány, a klubcsapatokkal is egyeztetve, lemondott a két „veterán”, Robert Lewandowski és Kamil Glik játékáról is. Így sem lesz azért gyenge a lengyel támadószekció, Józwiak, Milik, Zielinki és Piatek is bevethető.

Objektum doboz

A lengyel-magyar vb-selejtező 20.45 órakor kezdődik a varsói Nemzeti Stadionban. A találkozó játékvezetője a portugál Tiago Martins.

Kapcsolódó írásaink