Sport

Robert Lewandowskitól nem kell most tartani

Ma Varsóban játszik a magyar csapat

A magyar labdarúgó-válogatott a várakozásoknak megfelelően magabiztosan, 4–0-ra legyőzte San Marino együttesét pénteken, a Puskás Arénában.

Robert Lewandowskitól nem kell most tartani
Robert Lewandowski
Fotó: Getty Images

A győzelem ellenére eldőlt, hogy Marco Rossi együttese az utolsó, mai mérkőzése eredményétől függetlenül nem végezhet a pótselejtezőt érő második helyen a csoportban, így matematikailag is biztossá vált, hogy 1986 után immár a kilencedik világbajnokságot is a magyar csapat nélkül rendezik meg.

Miután az angolok selejtezőkörbeli legsúlyosabb vereségét mérték az albán csapatra (5–0), a háromoroszlánosok maradtak a csoport élén, a lengyelek pedig már nem lehetnek másodiknál rosszabbak, övék a pótselejtező. (Ahhoz, hogy esetleg csoportelsők legyenek, nem csak a magyar válogatott fölényes varsói legyőzése kellene, de az is, hogy az angolok kikapjanak San Marinóban. Nem fognak.) Így aztán valójában vb-selejtezőnek nevezett barátságos meccsé szelídült a magyar válogatott ma esti programja – s a lengyeleké is.

Utóbbi jelzik, hogy Paulo Sousa, a korábban Székesfehérváron is dolgozó szövetségi kapitány, a klubcsapatokkal is egyeztetve, lemondott a két „veterán”, Robert Lewandowski és Kamil Glik játékáról is. Így sem lesz azért gyenge a lengyel támadószekció, Józwiak, Milik, Zielinki és Piatek is bevethető. A magyar keretből Balogh Botond, a San Marino ellen néhány percnyi játékkal a tűzkeresztségen áteső fiatal védő vált ki egyedül, ő az Izraelben fontos Eb-selejtezőt játszó U21-es csapattal tartott. Vb-selejtezők, európai zóna, I csoport: Lengyelország–Magyarország (tv: M4), Albánia–Andorra, San Marino–Anglia (mind 20.45)

Kapcsolódó írásaink

Öngól küldi a horvátokat Katarba

ĀA világbajnoki ezüstérmes és a rendező mellett a brazil, a dán, a német, a francia és a belga csapat helye is biztos már a harminckettes mezőnyben