Sport

Biden bakjai

Korner

Amíg a republikánus Donald Trump volt az Egyesült Államok elnöke, az amerikai sportolók előszeretettel használták népszerűségüket és influenszervoltukat arra, hogy úton-útfélen gyalázzák a Presidentet.

Most, hogy a liberális mainstream média kedvence, a demokrata Joe Biden az elnök, újra kedvesebb arcukat mutatják a világsztárok. A legutóbbi észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) győztes Milwaukee Bucks (Bakok) csapata örömmel fogadta a Fehér Ház kertjébe szóló meghívást, még egy „Biden 46” feliratú Bucks-mezt is vittek Jannisz Antetokunmpóék ajándékba a 78 éves államfőnek.

Az NBA-győztes gárda legutóbb öt éve, a szintén demokrata elnök Barack Obama idején vendégeskedett az elnöki rezidencián. Trump valahogy nem érdemelte ki ezt a megtiszteltetést (reklámot?), amelyet John Kennedy óta mindenki. Biden egyébként nem aludt be az eseményen, sőt, fejből sikerült pár mondatot elmondania arról, milyen fantasztikusan népszerű a kosárlabda és az NBA a földkerekségen, valamint hogy a sport és a demokrácia talán a két legfontosabb dolog a világon.

Meg ugyebár a csapat. A CNN emlékeztetett arra, hogy a 2017-es és 2018-as bajnok Golden State Warriors és a 2019-es Toronto Raptors is bojkottálta az elnöki vizitet, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány miatt már szóba se jöhetett a Los Angeles Lakers meghívása.

Kapcsolódó írásaink

II. Erzsébet

ĀKorner. Megmosolyogtató, hogy a brit királynő, II. Erzsébet bekerült a hírességek csarnokába, konkrétan a lovassport British Champions Series Hall of Fame-be