Sport

Conte aláírt a Tottenhamhez

A futball-átigazolási hírekben megkerülhetetlennek számító, jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano már hétfőn biztosra vette, hogy a Tottenham kispadján Nuno Espirito Santót az Inter korábbi trénere, Antonio Conte váltja.

Conte aláírt a Tottenhamhez
Conte aláírt a Tottenhamnél
Fotó: Twitter/Fabrizio Romano

A londoni Premier League-csapat hivatalos bejelentésére kedden kora délutánig kellett várni.

Az 52 éves szakemberrel - a klub közleménye szerint - 2023 nyaráig tartó szerződést kötöttek egy nappal azután, hogy menesztették a posztról Nuno Espirito Santót. A portugál tréner 17 bajnoki meccs után távozott a Spurs kispadjáról azt követően, hogy együttese szombaton, hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Manchester Unitedtől.

Conte május óta nem dolgozott edzőként, akkor az Internazionalét hagyta ott, melyet 11 év szünet után bajnoki címig vezetett az olasz ligában.

Objektum doboz

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek az edzősködéshez, és hogy ezt egy olyan klubnál tehetem, amely főszereplője akar lenni az angol bajnoki címért folytatott küzdelemnek” - idézte a Tottenham honlapja az olasz szakembert.

Objektum doboz

A Spurs az első három forduló után még az élen állt a Premier League-ben, azóta azonban visszacsúszott a tabellán, s jelenleg tíz pont a hátránya a listavezető Chelsea-vel szemben.

Antonio Conte csütörtökön, a holland Vitesse Arnhem elleni hazai Konferencia-liga csoportmérkőzésen mutatkozik be a Tottenham kispadján.

Kapcsolódó írásaink