Sport

Messi megegyezett a Barcával

Sajtóértesülések szerint Lionel Messi öt évvel meghosszabbítja szerződését az FC Barcelona labdarúgóklubbal.

Messi megegyezett a Barcával
Messi állítólag öt évre ír alá a Barcelonához
Fotó: AFP/NurPhoto/Xavier Bonilla

A 34 éves argentin támadó szerződése két hete lejárt, tehát jelenleg szabadon igazolható, de a katalán Esportiu, illetve a La Vanguardia és az ESPN szerdai értesülései szerint már megállapodott a vezetőséggel a közös folytatásról. A klub reményei szerint még ezen a héten bejelenthetik, hogy Messi új szerződése 2026-ig érvényes, és 600 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz. A Marca arról ír, hogy a hatszoros aranylabdás klasszis eddigi fizetése ötven százalékáért játszik majd a csapatnál, amelyet az európai topklubok közül az egyik legsúlyosabban érintett a koronavírus-járvány okozta pénzügyi válság.

A csatár 13 éves korában került az FC Barcelona utánpótlásába, a felnőtt csapatban eddig 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett és 35 trófeát nyert.

Messi tavaly nyáron bejelentette, hogy el akarja hagyni a klubot, de végül meggondolta magát, és a Josep Maria Bartomeu helyére visszatérő elnök, Joan Laporta a jelek szerint elérte, hogy idén se távozzon. Laporta irányítása alatt az FC Barcelona próbálja csökkenteni a bérköltségeit annak érdekében, hogy Messit sikerüljön maradásra bírni a La Liga szigorú pénzügyi szabályai közepette.

Kapcsolódó írásaink