Sport

Bonucci meg akarja győzni Chiellinit, hogy a világbajnokságig folytassa

Leonardo Bonucci meg akarja győzni Giorgio Chiellinit, hogy a jövő évi, katari világbajnokságig folytassa szereplését az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatottban.

Bonucci meg akarja győzni Chiellinit, hogy a világbajnokságig folytassa
Bonucci (b) és Chiellini az Eb-trófeával
Fotó: Vincenzo PINTO / AFP

„Meggyőzöm róla! Együtt megyünk nyaralni, úgyhogy ne aggódjatok, meg fogom győzni!” - mondta a vasárnapi döntő legjobbjának választott Bonucci a Sky Sport Italiának.

A 37 éves Chiellini néhány napon belül meghosszabbítja szerződését a Juventusszal, de a következő idény végén valószínűleg visszavonul, ez pedig kétségessé teszi szereplését a novemberben és decemberben sorra kerülő világbajnokságon.

„Leo és Gigio biztosan ott lesznek, én viszont még azt sem tudom, képes leszek-e holnap futni” - mondta a vasárnapi meccs után Chiellini, aki Bonuccira, valamint a torna legjobbjának választott olasz kapusra, Gianluigi Donnarummára utalt.

A vasárnapi Anglia-Olaszország döntő rendes játékideje 1-1-es döntetlennel zárult, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik 1968 után lettek ismét Európa-bajnokok.

Kapcsolódó írásaink