Sport

„A tizenegyesek átka fosztotta meg Angliát az álma beteljesülésétől”

A tizenegyest rontó Bukayo Sakát vigasztaló Gareth Southgate-ről készült fotó jelent meg több brit lap címoldalán a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntője után, melyet a hazaiak 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel buktak el az olaszokkal szemben.

„A tizenegyesek átka fosztotta meg Angliát az álma beteljesülésétől”
Az angol csapat tagjai vigasztalják a tizenegyesét elhibázó Bukayo Sakát (balról a harmadik)
Fotó: AFP/POOL/Carl Recine

„A tizenegyesek átka fosztotta meg Angliát az álma beteljesülésétől” - írta a Times, kiemelve, hogy az angol válogatott - nagy tornákon kilencből hetet elveszítve - alacsony százalékban jön ki sikeresen az ilyen helyzetekből.

„Ez rosszul fog esni” - jósolja a Daily Telegraph az ország hangulatára utalva a „fatális tizenegyespárbaj” után, melyben három angol játékos is hibázott.

„Annyira közel” - szomorkodik főcímében a Guardian, miközben az ingyenes Metro újság fő üzenete az, hogy „az oroszlánok büszkévé tették” az angolokat.

Gareth Southgate szövetségi kapitány nyugtatja tanítványát, Bukayo Sakát
Gareth Southgate szövetségi kapitány nyugtatja tanítványát, Bukayo Sakát
Fotó: AFP/POOL/Laurence Griffiths

Hasonlóan foglalt állást a Sun, címlapján a „büszkék az oroszlánokra” címmel. A lap kiemeli, hogy bár ismét elveszített egy tizenegyespárbajt az angol válogatott, de a játékosok remekül helyt álltak.

Az Independent „könnyek a hősökért” főcímmel igyekszik összefoglalni az érzéseket, és hasonlóan jár el a Daily Mail is, amely azt írja: „Könnyek között ért véget”.

Az angolok számára szomorú végkifejlet rögzítése mellett azért optimista hangok is megjelennek. A Guardian szerzője például úgy fogalmaz, hogy Southgate szerethető, fiatal csapata üdítő volt, a szakvezető közérthetősége, tisztessége és a labdarúgásról alkotott felfogása felemelő egy olyan időszakban, melyben máshol disszonancia és gyenge irányítás figyelhető meg.

Az angol válogatott az 1966-os, szintén hazai rendezésű világbajnokság után most először nyerhetett volna nagy tornát.

Kapcsolódó írásaink