Sport

Mankó

Kezdőrúgás

A labdarúgó Európa-bajnokság nem képzelhető el szurkolótábor nélkül. Le a kalappal azok előtt, akik hónapokkal korábban megküzdöttek az UEFA internetes felületével a jegyvásárlásért, és jelentős összeget áldoztak a belépőkre, majd megoldották, hogy – védettségi igazolvánnyal vagy friss PCR-teszttel – eljussanak Sevillába, Glasgow-ba, Londonba, Rómába, Budapestre vagy éppenséggel Bukarestbe.

Hogy aztán a meccs napján felvegyék kedvencük mezét, sálját, kalapját (stb.), kifessék arcukat a nemzeti színekkel, elnavigáljanak a stadionig, és akár órákkal a kezdés előtt felüljenek a lelátóra, hogy le ne maradjanak a fiúk melegítéséről se. Mert ez is része a játéknak… Jó nézni, hallani, milyen energiát képes ez a szurkolótábor kisugározni, mennyire együtt él a gyepen küzdő kedvenceivel.

A legcsodálatosabbak persze a gólörömök. Ez a hangrobbanás, érzelmi kisülés akkor is megérinti az embert, ha nem a sajátjai játszanak. Személyes kedvencem hétfő este óta az az osztrák szurkoló, aki a román fővárosban Christoph Baumgartner 21. percben szerzett vezető gólja után állva ünnepelt. Két mankóját el nem engedve, azzal „tapsolt” a feje fölött. Hirtelen lett hozzá ereje.

Kapcsolódó írásaink

Grande Capitano

ĀKezdőrúgás. A szerda késő esti Olaszország–Svájc-mérkőzés kezdete előtt a római Olimpiai Stadion nézőterét pásztázó kamera megállt egy pillanatra egy kicsit borostás, a szájmaszkját a torkán viselő férfi arcán