Sport

A spanyolok elfelejtettek tizenegyest lőni

A spanyolok a második sevillai mérkőzésüket sem tudták megnyerni, a svédek után a lengyelekkel is csak döntetlent játszottak.

A spanyolok elfelejtettek tizenegyest lőni
Az első meccsen kifütyülték, a másodikon imádták Moratát (szemben)
Fotó: AFP/Pool/Thanassis Stavrakis

Pedig Álvaro Morata, aki hazája legutóbbi öt Eb-góljából négyet szerzett, ezúttal megszerezte a vezetést, de a lengyelek Robert Lewandowski (szabálytalan) fejes góljával kiegyenlítettek. Alig néhány perccel később Luís Enrique együttese tizenegyest lőhetett, de azt Gerard Moreno kihagyta. A tornán hétből öt büntető kimaradt az első két körben. A spanyolok egyébként is tartanak a tizenegyestől: a válogatott legutóbbi négy büntetőjéből egy sem lett gól.

Hozott egy rekordot a mérkőzés: a lengyelekhez beállt Kacper Kozlowski, aki 17 évesen és 246 naposan megdöntötte az Eb-k korrekordját, immár ő minden idők legfiatalabb Eb-szereplője. Az angol Jude Bellingham rekordja csupán néhány napot élt. Az E csoport utolsó fordulójában az egypontos lengyelek a négypontos svédekkel, a kétpontos spanyolok a hárompontos szlovákokkal mérkőznek.

Kapcsolódó írásaink

Pont jó a világbajnok franciáka ellen

ĀMarco Rossi: Ha a meccs előtt tudtam volna, hogy mi az eredmény, igazából még akkor is aggódhattam volna, hiszen a világbajnok volt az ellenfelünk. De ez a mai nap olyan nap volt, amikor az Úr talán ránk nézett fentről