Sport

Eriksen üzent a kórházból

Első alkalommal üzent a nyilvánosságnak Christian Eriksen azóta, hogy szombaton, a finnek elleni labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen összeesett a pályán és újra kellett éleszteni.

Eriksen üzent a kórházból
Christian Eriksent és az ominózus, finnek elleni mérkőzést megörökítő falfestés Koppenhágában
Fotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau

„Köszönöm a felém áradó szeretetet és az üzeneteket a világ minden részéről. Nagyon sokat jelent ez nekem és a családomnak” - írta az olasz bajnok Internazionale 29 éves dán játékosa az Instagramon, a bejegyzéshez egy fotót és mellékelve, amin ő látható a kórházi ágyában, amint felfelé tartott hüvelyujjal mosolyog.

„A körülményekhez képest jól vagyok. - folytatta Eriksen. - Még várnak rám vizsgálatok, de jól érzem magam. Szurkolok a dán csapatnak, mindent bele!”

A futballista a mérkőzés 43. percében esett össze, mindenféle előzmény nélkül. Az orvosi stáb még a pályán újraélesztette, majd a koppenhágai kórházban stabilizálódott az állapota.

Objektum doboz

A dán játékosokra bízzák, játszanak-e csütörtökön

Kasper Hjulmand, a társrendező dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Christian Eriksen esetét követően játékosaira bízza, hogy a következő mérkőzésükön, Belgium ellen pályára lépnek-e vagy sem.

A szakember kiemelte: most még túl korai lenne megmondani, hogy minden játékosa megfelelő pszichés állapotban lesz a csütörtöki fellépésükre.

„Teljesen rendjén való, ha lesznek olyan játékosok, akik lelkileg még nem érzik magukat kellően felkészültnek a Belgium elleni játékra” - nyilatkozta. Hozzátette: az elmúlt 24 óra történései viszont kifejezetten jót tettek csapatának.

„Tudjuk, hogy Christian jól van, visszatérhettünk az edzőpályára, és ott megint láttam mosolyt a játékosok arcán” - mondta.

A futballista a mérkőzés 43. percében esett össze, mindenféle előzmény nélkül. Az orvosi stáb még a pályán újraélesztette, majd stabilizálódott az állapota, de azóta is a koppenhágai kórházban tartják megfigyelés alatt.

Kapcsolódó írásaink