Sport

Csodagól és egy fejes Schicktől: Ez a cseh sikerrecept

Csehország egy kiváló iramú mérkőzésen Patrik Schick két góljának köszönhetően 2-0-ra legyőzte a házigazda skót válogatottat a labdarúgó-Európa-bajnokság hétfő délutáni mérkőzésén.

Csodagól és egy fejes Schicktől: Ez a cseh sikerrecept
Patrik Schick két góljával kulcsszerepet vállalt a csehek sikeréből
Fotó: AFP/POOL/Lee Smith

A találkozó elején ugyan a skótok futballoztak lendületesebben, de a csehek fokozatosan jöttek bele a meccsbe és a félidő közepére teljesen kiegyenlített lett a játék. A vendégek a hajrában Schick fejesgóljával kerültek előnybe.

Darida ugratta ki a jobb oldalon felfutó Coufalt, aki tökéletesen ívelt közepére, Schick pedig kiemelkedve a tömegből, hét méterről a jobb alsó sarokba bólintott.

A fordulást követően a skótok kis híján egyenlítettek, de Hendry előbb a kapufát találta el, majd Vaclik védett óriásit. Nem sokkal ezután jött az Eb egyik legszebb megmozdulása, Schick a félpálya közeléből növelte a csehek előnyét.  

A cseh támadó a felezővonalnál kapott egy átadást, de ahelyett, hogy megindult volna, egy fantasztikus lövéssel átemelte a hazaiak kapusát, megszerezve ezzel az Eb-k történetének egyik legszebb gólját.

Objektum doboz

Az ilyen jellegű statisztikákat 1980 óta mérik, és a Bayer Leverkusen támadójának 45,44 méteres találata a legtávolabbi az Eb-ken. A régi rekordot a német Torsten Frings tartotta 35,3 méterrel, aki 2004. június 15-én a Hollandia elleni portói csoportmeccsen talált be.

A folytatásban a skótok mindent megtettek, de a csehek közül mindig volt egy védő vagy a kapus, aki a kulcsfontosságú pillanatokban menteni tudott, így az eredmény nem változott.

Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Csehország-Skócia 2-0 (1-0)
Glasgow, Hampden Park, 9847 néző, v.: Daniel Siebert (német)
Gólszerző: Schick (42., 52.)

Kapcsolódó írásaink

Edzésbe áll De Bruyne

ĀA tréningeken derül majd ki, számíthat-e a BL-döntőben orr- és szemüregcsonttörést szenvedett világklasszis játékosára a második meccsén Belgium