Sport

Tüske a köröm alatt – nehéz lesz ellenünk

Meglepetésre készül a csoportkörben Holender Filip és Varga Roland elmondása szerint a magyar válogatott a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon

A nemzeti tizenegy jövő kedden a portugálok ellen vívja az első meccsét a Puskás Arénában.

A magyar válogatott Telkiben tartott tegnap sajtótájékoztatót, amelyen a kontinensviadalra készülő csapat két játékosa, Holender Filip és Varga Roland is kihangsúlyozta, már alig várják, hogy a több mint hatvanezer néző előtt játszhassanak. Mindannyian készen állnak arra, hogy kellemetlen ellenfeleik legyenek a portugáloknak, a franciáknak és a csoportkör végén a németeknek.

„A 2016-os Eb-szereplés is nagy élmény volt mindenki számára, azok a játékosok pedig, akik ott voltak, és most is velünk vannak, természetesen sokat tudnak segíteni” – nyilatkozta Holender, a Partizan Beograd légiósa, aki a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen kezdő volt, és hozzátette, azt reméli, a mostani nemzeti együttes hasonlóan jó eredmények elérésére lesz képes. „Nagyon jó érzés volt újra szurkolók előtt futballozni, örültünk, hogy visszatérhettek. Alig várjuk, hogy elkezdődjön az Eb, és a Puskás Arénában még több drukker előtt léphessünk pályára" – jelentette ki a támadó középpályás.

Azt már Varga Roland árulta el, hogy az edzőtáborban a többség szerda este nem a portugál válogatott izraeliek elleni felkészülési mérkőzését nézte, hanem az M4 Sporton a 2016-os kontinenstorna magyar szerepléséről szóló dokumentumfilmet. „Hihetetlen volt látni, hogy mennyire megmozgatta az egész országot a franciaországi tornán nyújtott teljesítmény, mi pedig szeretnénk az idén valami hasonlót megélni" – mondta Varga, az MTK Budapest játékosa, aki azt is elmondta, számára nagy öröm, és pozitív visszajelzés Marco Rossi szövetségi kapitány részéről, hogy behívta a keretbe.

(Persze a szakmai stáb mindhárom csoportellenfél játékát és legutóbbi mérkőzéseit kielemezte.) Varga beszélt arról is, hogy nagyon jó közösséget alkot és nagyon egyben van a válogatott, amely kellemetlen ellenfél akar lenni. „Nem mi vagyunk az esélyesek, de agresszívan akarunk futballozni. Tudjuk, hogy lesznek lehetőségeink a meccseken, ezek közül minél többet szeretnénk kihasználni" – mondta a csatár.

Kapcsolódó írásaink

Azúrkék álom

ĀVisszafogott, de alig titkolt optimizmussal várja az olasz futballközvélemény az Európa-bajnokságot. Nagyszerű a csapatuk mérlege