Sport

Dán tiltás az oroszoknak

Euro 2020. A Chelsea és a Manchester City adja a legtöbb játékost

Az Európai Labdarúgó Szövetség közbenjárása ellenére Dánia változatlanul tartja magát ahhoz, hogy nem engedi be az országba az orosz szurkolókat a június 21-i, Koppenhágában sorra kerülő dán-orosz csoportmérkőzésre.

A koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozás az Európai Unión kívülről érkezőkre vonatkozik. Ellenben a mintegy két és félezer orosz szurkolóra, aki már megváltotta a jegyét a dánok elleni meccsre, igen.

Az orosz futballszövetség az UEFA-hoz fordult, amely azonban nem tudta elérni, hogy a dánok kivételt tegyenek az Eb-meccsre elutazni kívánó szurkolókkal. A Szbornaja a csoportkörben ezt az egy találkozóját játssza idegenben, a belgákkal és a finnekkel Szentpéterváron találkozik. A koppenhágai Parkenben a finnek és a belgák játszanak még a csoportmérkőzések során.

Immár minden keret végleges, utolsóként az olaszok kapitánya, Roberto Mancini is szűkítette a maga névsorát, kimaradt Gianluca Mancini, Matteo Politano és az egyelőre vésztartalékként a kerettel maradó Matteo Pessina. Egyetlen újonc mehet a squadra azzurrával az Eb-re: Giacomo Raspadori, a Sassuolo csatára. A keretek összevetése után kiderült, hogy a legtöbb játékost, tizenötöt, a két BL-döntős klub, a Chelsea és a Manchester City adja a kiválasztottak közé.

A Bayern Münchent tizennégy játékos képviseli, a Juventust 12, a Manchester Unitedet és a Dinamo Kijevet 11-11, míg a Borussia Dortmundot és a Mönchengladbachot 10-10. A Ferencváros, amely öt futballistát ad a magyar, valamint egyet-egyet a szlovák és az ukrán keretbe, a tizenhetedik a klubok rangsorában, olyan tekintélyes és gazdag egyesületekkel együtt, mint az Atlético Madrid, a Sahtar Donyeck, a francia bajnok Lille, valamint a Leicester, a Leeds United és a Wolverhampton.

A magyar válogatott szerdán hazaérkezett Ausztriából. A csapat holnap este a Szusza Ferenc Stadion­ban a ciprusiakkal játszik felkészülési mérkőzést, erről hiányozni fog két könnyebben sérült középpályás, Gazdag Dániel és Nagy Ádám.

Kapcsolódó írásaink