Sport

Fradi-csatár góljával győztek az ukránok

Csupán tizennégyezer szurkoló láthatja majd Münchenben a magyar válogatott harmadik, a németek elleni csoportmérkőzését

Eldőlt, hogy mindössze 14 ezer néző tekintheti meg a labdarúgó Európa-bajnokság idején a müncheni Allianz Arénában rendezett mérkőzéseket.

Ez a szám vonatkozik a magyar válogatott harmadik csoportmérkőzésére is. Marco Rossi együttese június 23-án játszik majd a bajor fővárosban a németek ellen.

Továbbra is zajlanak a felkészülési mérkőzések, több is meglepő eredménnyel zárult. Az ukrán válogatott a Ferencváros szélsőjének, Olekszandr Zubkovnak a góljával verte meg 1–0-ra az északíreket. Zubkov a tizedik válogatott mérkőzésén szerezte meg első gólját, egy félidő után a brazil származású Marlos váltotta. Érdekes, hogy az ukrán szövetség Dnyipropetrovszkba vitte a mérkőzést, mindössze másodszor játszott a nemzeti csapat a Dnyipro Arénában. Andrij Sevcsenko együttese a tavalyi, negatív mérleggel zárt szezon után 2021-ben még veretlen, igaz, az előző négy mérkőzése döntetlennel zárult.

A belgák a görögökkel „ikszeltek” Brüsszelben, miután túlságosan könnyedén vették – főleg 1–0-ás vezetésük után – a mérkőzést. Két nagy sztárjuk, Eden Hazard és Kevin de Bruyne kihagyta a találkozót, a gólt a Real Madrid csatárának öccse, Thorgan Hazard lőtte, Yannick Carrasco előkészítése után. A svájciak nagyon könnyedén kiütötték a liechtensteini válogatottat Sankt-Gallenben, hét góljukból hatot a második félidőben szereztek. Mario Gavranovic, a Dinamo Zagreb légiósa három gólt is szerzett.

A törökök a vártnál kicsit nehezebben nyertek a moldovai válogatott ellen. A németországi Paderbornban Burak Yilmaz és a második félidőre beszálló Cengiz Ünder szerzett egy-egy gólt. Az északmacedónok a kazahok elleni kezdő csapatának két NB I-es játékos (Muszliu, Risztevszki), s további két, korábban a magyar élvonalban szerepelt futballista (Nikolov, Szpirovszki) is helyet kapott. A kedden majd Budapesten játszó ír válogatott 4–1-re győzött Andorrában.

Felkészülési mérkőzések. Csütörtök. Svájc–Liechtenstein 7–0, Belgium–Görögország 1–1, Ukrajna–Észak-Írország 1–0, Törökország–Moldova 2–0. Pénteken lapzártáig véget ért mérkőzések: Finnország–Észtország 0–1, Észak-Macedónia–Kazahsztán 4–0, Spanyolország–Portugália 0–0.

Kapcsolódó írásaink