Sport

Hetedik olimpiáján léphet pástra a tőrvívó Mohamed Aida

Kijelölték a vívócsapatot Tokióra

Véglegessé vált a tokiói olimpiára utazó magyar vívóválogatott összeállítása. A válogatási elvek alapján a ranglisták első helyezettje automatikus indulónak számított, a többiek részvételéről a szakági vezetőedzők és a szövetségi kapitány javaslata, valamint a szakmai bizottság véleményezése alapján, zárt ülésen határozott az elnökség.

Hetedik olimpiáján léphet pástra a tőrvívó Mohamed Aida
Hetedik olimpiáján léphet pástra a tőrvívó Mohamed Aida
Fotó: MH/Purger Tamás

Férfi párbajtőrben névre szólóan szerzett indulási jogot az egyéni világbajnok Siklósi Gergely, női tőrben, valamint férfi és női kardban azonban csapatkvótát harcoltak ki a magyarok, így ezekben a szakágakban a szövetség jelölhette ki azt a négy versenyzőt, aki képviselheti a magyar színeket.

Amennyiben pástra lép Tokióban, az olimpiai szerepléseket tekintve csúcstartó lesz Mohamed Aida. A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok tőröző eddig hat olimpián (1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016) vett részt, így Tokió lehet a hetedik. A sportági szövetség döntése szerint ő a negyedik csapattag, aki becserélhető a verseny során. Az olimpiai válogatott.

Férfi kard: Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád (egyéni és csapat), Decsi Tamás (csapat). Női kard: Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat). Női tőr: Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Kondricz Kata (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat). Férfi párbajtőr: Siklósi Gergely. Az olimpiai vívóversenyeket július 24. és augusztus 1. között rendezik Tokióban.

Kapcsolódó írásaink