Sport

Álszent

Korner

A közösségi médiában komoly visszhangot keltett a hír, hogy a Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázója, LeBron James megszegte a covid elleni védekezéssel kapcsolatos NBA előírásokat, ám az észak-amerikai profi liga csak tátog, mint hal a szatyorban.

Szóvivője útján úgy mismásolt az ESPN amerikai tévécsatornán, hogy igaz, hogy a játékos vétett az érvényben lévő egészségügyi szabályok ellen, de az esemény jellege olyan volt, hogy az nem emelte a vírus terjedésének szintjét. Aha. Szóval egy tequila márka reklámkampányához kapcsolt nyilvános rendezvény, amelyen LeBron James, a rap­énekes Drake és más hírességek is részt vettek, nem kockázatos a játékos és a profi kosárlabdázók közössége szempontjából.

A fölött szemet lehet hunyni. Miközben a többiek buborékban, rendszeres tesztelés mellett, a családtagjaiktól távol élnek hónapokon keresztül. Sokan úgy vélik, a sztárral való kivételezés álszent, sőt egyenesen undorító az NBA részéről. Maga King James meglehetősen egyedien értelmezi a történteket, szerinte az, hogy ő hova megy, mit csinál, amikor nem kosarazik, 99 százalékban csak rá és a családjára tartozik. Ez esetben – az 1 százalék jogán – kellett volna őt eltiltani a játéktól egy kis időre. Vagy legalább megdorgálni.

Kapcsolódó írásaink

Egyetlen vereség miatt

ĀKorner. Valószínűleg sporttörténeti döntést hozott a Győri ETO vezetése, amely a szezonbeli első verség után azonnali hatállyal kirúgta női kézilabda-csapatának vezetőedzőjét, Danyi Gábort

 Szigor

ĀKorner. Végre egy világos, egyértelmű döntés