Sport

A Juventus nyerte az Olasz Kupát

A Juventus nyerte meg a labdarúgó Olasz Kupát, amelynek szerda döntőjében 2-1-re múlta felül az Atalantát.

A Juventus nyerte az Olasz Kupát
A Juventus játékosai ünnepelnek az Olasz Kupa döntője után. Buffon kapusnak (középen, kezében a trófeával) ez volt az utolsó meccse a csapat színeiben
Fotó: AFP/Miguel Medina

Az első fél órában főként az Atalantának akadtak lehetőségei, ezekkel azonban nem tudtak élni, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött is a büntetés: Cuadrado labdaszerzéséből indulva vezethetett ellentámadást a Juve, melynek végén 14 méterről gyönyörűen csavart a hosszú sarokba Kulusevski.

Mindössze 10 percet kellett várni az egyenlítésre: Hateboer beadása után Malinowsky középről, 15 méterről bombázott nagy erővel Buffon kapujába, a veterán hálóőrnek nem volt esélye menteni.

A második félidőben már inkább a Juventus kezdeményezett, a 73. percben sikerült is megszerezniük a győzelmet érő találatot: Balról Chiesa húzott befelé, szépen játszott össze Kulusevskivel, akitől kiváló ütemben kapta vissza a vissza a labdát, melyet aztán higgadtan lőtt a hálóba a kivetődő Gollini kapus mellett.

Objektum doboz

A Juventus 20. alkalommal jutott a sorozat döntőjébe, és 14-szer hódította el a trófeát. Legutóbb tavaly jutott fináléba, de ott tizenegyespárbajban alulmaradt a Napolival szemben.

Az Atalanta ötödször volt döntős, 1963-as sikere után negyedszer szenvedett vereséget. Ezt megelőzően 2019-ben kapott ki a fináléban, a Laziótól 2-0-ra.

Olasz Kupa, döntő:
Juventus-Atalanta 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Kulusevski (31.), Chiesa (73.), illetve Malinovsky (41.)

Kapcsolódó írásaink