Sport

Evezz, kajakozz hazai vizeken

Egyre népszerűbb hazánkban is vízitúrázás, ezért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egy új programsorozatot indított el.

Evezz, kajakozz hazai vizeken
Hazánkban is egyre közkedveltebb a vízitúrázás
Fotó: evezzitthon.hu

Hosszú hónapok után a média képviselői személyesen is megjelenhettek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sajtótájékoztatóján, amelyet egy Duna-parti kerthelyiségben tartottak meg. A zöld környezet, a hullámzó víz látványa jól illett a témához, ugyanis Schmidt Gábor, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a jövő héten végre elindulhat a Hazai Vizeken elnevezésű eseménysorozat.

„Májustól szeptember végéig összesen 12 rendezvényre várjuk a vízitúrázókat – mondta Schmidt Gábor. – Két kiemelt eseményünk a július 10-i Balaton- és az augusztus 7-i Tisza-tó átevezés lesz, utóbbit az úszókkal együtt rendezzük. Ezen kívül nyolc, úgynevezett beevezést is lesz, többek között a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogközben és a Dunán.

Az MKKSZ elnöke kifejtette: az események hírverésére, valamint a vízitúrák tervezésére hozták létre az evezzitthon.hu oldalt. A programsorozat május 15-én Dunakeszin indul. Sipos Dávid sportért felelős alpolgármester beszámolt arról, hogy a város vadonatúj strandján, kiváló körülmények között várják a Duna partján a sportolni vágyókat.

A résztvevők két távon, 24 és 8 kilométeren evezhetnek, de indulhatnak az 5 kilométeres, valamint az ügyességi SUP-versenyen is. Kücsön Gyula, a Tisza-tó beevezés főszervezője elmondta, hogy május 29-én a sarudi KalandParthoz hívják a szabadidős sportolókat, akik 5,7 és 19,3 kilométeres távon evezhetnek.

Kapcsolódó írásaink