Sport

Olimpiai részvételért küzdenek a versenyzők

Hazai válogatóval rajtol az idény

Hosszú téli szünet után szerdán a szegedi válogató- és tájékoztató megmérettetéssel végre megkezdődik az idei versenyszezon a kajak-kenusoknál.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány az M1 aktuális csatornán elmondta: női C–2 500 méteren már az ötkarikás játékokra válogat a hétközi viadal, ezt a számot csütörtökön bonyolítják majd le a Maty-éri pályán.

Egészen a múlt hétig úgy volt, hogy a jövő heti, ugyancsak Szegeden sorra kerülő európai pótkvalifikációs viadalon Magyarország még öt számban próbálhat olimpiai kvótákat gyűjteni a meglévő 13 mellé. Pénteken azonban kiderült, hogy megvan a 14. indulási jog is – egy visszaosztott kvóta formájában –, így női kenu egyesben 200 méteren már nem kell, illetve nem is lehet egységet indítani a hazai regattán.

A fennmaradó négy – egyformán férfi – szám közül C–2 1000 méteren nem rendeznek válogatót, tavalyi teljesítménye alapján ugyanis az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó már biztos indulója a pótkvalifikációnak, így K–1 200 és K–2 1000, valamint C–1 1000 méteren küzdenek majd a sportolók. A legélesebb csata a kajak kettesek versenyén várható, amelyben a Kammerer Zoltán, Gál Péter, a Varga Ádám, Béke Kornél és a Dombvári Bence, Noé Zsombor páros is rajtol.

Kapcsolódó írásaink

Száz nappal az olimpia rajtja előtt

ĀTokió 2020. A magyar csapat jelenleg 123 fős, de még többen kvalifikálhatnak az ötkarikás nyári játékokra, a Magyar Olimpiai Bizottság tizenhárom éremben bízik