Sport

A Tottenhamnél is megbukott Mourinho

Egybehangzó brit sajtóértesülések szerint hétfőn a Tottenham Hotspur vezetősége menesztette a Premier League-ben szereplő labdarúgócsapat menedzserét, José Mourinhót. Később a klub közleménye is megjelent az elbocsátásról.

A Tottenhamnél is megbukott Mourinho
Menesztették Mourinhot
Fotó: AFP/Clive Rose

Az elbocsátásról a BBC és a Sky is beszámolt, majd nem sokkal később a klub hivatalosan megerősítette a sajtóban megjelenteket, kiegészítve azzal, hogy a portugál tréner stábjának minden tagját (Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin, Giovanni Cerra) felmentették a további munkavégzés alól.

José és stábja a klub kihívásokkal teli időszakában dolgozott velünk, és a pandémia idején is tanúbizonyságot tett profizmusáról, alkalmazkodóképességéről. Személyesen nagyon kedvelem, és sajnálom, hogy a közös munka nem igazán gyümölcsözött, ezzel mindkettőnknek szembe kellett nézni – idézi a közlemény Daniel Levy klubelnököt.

Objektum doboz

Egyelőre Ryan Mason veszi át a csapat edzéseinek irányítását, a további lépésekről a klub későbbre ígért tájékoztatást.

A Spursre szerdán bajnoki mérkőzés vár a Southampton ellen, vasárnap pedig következik a Ligakupa-döntő (Manchester City–Tottenham), azaz az elbocsátás időzítése legalábbis furcsa. Alighanem ennek is betudható, hogy a közösségi médiában futótűzként terjed az egyelőre ellenőrizetlen pletyka: a portugált valójában azért rúgták ki ily hirtelenséggel, mert hétfőn nem volt hajlandó edzést vezényelni a csapatnak, tiltakozásul a Tottenham Szuperliga-csatlakozási terve ellen.

Mourinho 2019 novemberében váltotta fel Mauricio Pochettinót a Spurs menedzseri posztján, és az idény végén a hatodik helyen zárt a csapattal.

A londoniak a legutóbbi három bajnokijukon csupán két pontot szereztek, csak a tabella hetedik helyén állnak, és nem növelte Mourinho ázsióját az sem, hogy a Dinamo Zagreb a nyolcaddöntőben kiejtette csapatát az Európa-ligából - írja a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó írásaink

„Ez abszolút szégyen”

ĀA futball legendás alakjai sorra szólalnak fel az európai Szuperliga létrehozása ellen, és volt, aki már évekkel ezelőtt megjósolta az új sorozatot