Sport

A Fehérvár lesz az Újpest ellenfele a Magyar Kupa-döntőben

A MOL Fehérvár FC hátrányból fordítva 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa csütörtöki elődöntőjében.

A Fehérvár lesz az Újpest ellenfele a Magyar Kupa-döntőben
Loic Nego és Stopira, a MOL Fehérvár játékosai a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében az MTK Budapest ellen játszott mérkőzés után az Új Hidegkuti Nándor Stadionban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A mérkőzés elején a fővárosiak akarata érvényesült, több szép támadást is vezettek, egy ilyen végén szűk negyedóra után előnybe is kerültek. A gól nem változtatott a játék képén, az MTK volt veszélyesebb, a vendégeknek mégis sikerült egyenlíteniük.

A második játékrész fehérvári góllal indult. Innentől nyílt sisakos küzdelem alakult ki: az MTK nagy erőket mozgósítva támadott az egyenlítésért, de egyre több pontatlanság csúszott a játékába, a Fehérvár gyors ellenakciói pedig még veszélyesebbek voltak. Bár az iram nem csökkent, újabb találat azért nem született, mert a színvonal valamelyest visszaesett. Hiába voltak ígéretes támadások mindkét oldalon, vagy a passzokba, vagy a lövésekbe csúszott hiba, így a hatékonyabban futballozó Fehérvár jutott a döntőbe.

Szabics Imre vezetőedző együttese története során harmadszor hódíthatja el a trófeát, amelyért május 3-án a Puskás Arénában küzd meg a tízszeres kupagyőztes Újpesttel.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Farkas
gól: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.)

Kapcsolódó írásaink