Sport

Jobboldali álláspontja miatt rúgták ki a Hertha magyar kapusedzőjét, Petry Zsoltot

Menesztették a német Bundesligában szereplő Hertha BSC klubjától Petry Zsolt kapusedzőt, mert a szakember kifejtette nézeteit, amelyek nem egyeznek a futball világában már általánosnak tekinthető baloldali szemszöggel.

Jobboldali álláspontja miatt rúgták ki a Hertha magyar kapusedzőjét, Petry Zsoltot
Petry Zsolt kapusedző
Fotó: Wikipedia

Petry nemrég egy Magyar Nemzetnek adott interjúban véleményezte Gulácsi Péter, a magyar válogatott hálóőrének kiállását, amikor az RB Leipzig kapusa Facebook-on kezdett politizálni és letette a voksát genderőrület pártján.

Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében – fejtette ki véleményét Petry.

A szavai nem maradtak a ballib lobbi által büntetlenül, a Dárdai Pál edzői stábjában kapustrénerként dolgozó, korábbi 38-szoros válogatott kapust kirúgták.

Pusztán azért, mert nem értett egyet egy másik klubnál futballozó játékos vadliberális nézeteivel. 

Az elbocsátását közlő sorokban a klub el is ismeri, hogy Petry jelezte, több fontos gondolata a témában nem is került az interjúba, de ez a klub menedzsmentjét nem érdekelte, térdet hajtottak a balliberális akarat előtt.

Petry Zsolt munkáját mindig elismertük a klubnál. Mindig azt tapasztaltuk vele kapcsolatban, hogy nyitott, toleráns és segítőkész személyiség, akire sosem volt jellemző a homofóbia és az idegengyűlölet. Azzal együtt, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy Zsolt szerint a  szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból, úgy éreztük, hogy az állításai nem egyeznek azzal az értékrenddel, amit a Hertha képvisel. Köszönjük Petry Zsolt munkáját, és sok sikert kívánunk neki a jövőben – idézi a Hertha vezérigazgatóját, Carsten Schmidtet a 24.hu.

Kapcsolódó írásaink