Sport

Az utolsó két fordulóban visszatérhetnek a szurkolók a Premier League-ben

Richard Masters, az angol labdarúgó Premier League vezérigazgatója szerint a mostani szezon utolsó két fordulójában visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra.

Az utolsó két fordulóban visszatérhetnek a szurkolók a Premier League-ben
Az utolsó két fordulóban visszatérhetnek a szurkolók
Fotó: Facebook / Premier League

A brit kormány februárban bejelentette, hogy négy ütemben enyhíti a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozásokat és lezárásokat. A tervek szerint a harmadik szakaszban, május 17-től akár 10 ezer néző vagy a befogadóképesség negyedének megfelelő létszámú szurkoló lehet a stadionokban, attól függően, hogy melyik a kisebb szám.

„Remélhetőleg a szezon utolsó két fordulójában akár 10 ezer néző is lehet a stadionokban. Ez fantasztikus finálé lesz az idény végén” - nyilatkozta Richard Masters.

A vezérigazgató szerint a mostani évad végére a Premier League-ben a veszteség eléri a kétmilliárd fontot, hiszen a zárt kapus mérkőzések miatt a klubok elesnek a meccsnapi bevételektől, és a televízió-társaságoktól is kevesebb pénz érkezik.

Masters kijelentette, ha Nagy-Britannia oltási programja a tervek szerint halad, akkor a futball a következő szezonban visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

„Az a célunk, hogy a következő idény elejétől ismét telt ház legyen a stadionokban, és a kormány ütemterve erre lehetőséget ad” - magyarázta.
 

Kapcsolódó írásaink

Tuchel betonvédelme

ĀA Chelsea az első tizenkét tétmérkőzésen mindössze két gólt kapott a január végi edzőváltás óta, és visszatért az első négy közé a Premier League-ben