Sport

Fél-ezredes lett Zlatan Ibrahimovic

Szerényen nyilatkozott a véd csatár 501. gólja után

Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd csatára klubkarrierjének 500. és 501. gólját is megszerezte az olasz futballélvonal 21. fordulójának meccsén, amelyen a milánói csapat 4-0-ra nyert a Crotone ellen: a több mint félezer találatot 22 év alatt, hét bajnokságban és kilenc klubban érte el.

Fél-ezredes lett Zlatan Ibrahimovic
Ibrahimovic már 501 gólnál jár pályafutása során klubjaiban
Fotó: AFP/Miguel Medina

„Nem az ötszáz gól a lényeg, az az igazán fontos, hogy minden lehetséges módon segítsem a csapatot – nyilatkozta meglepő szerénységgel Ibrahimovic. – Az a dolgom, hogy betaláljak a kapuba, és megteremtsem az esélyt a gólszerzésre."

A 40. életévében járó és sokadik virágzását élő támadót dicsérve Stefano Pioli, a bajnoki tabella első helyén álló milánóiak vezetőedzője hangsúlyozta, hogy nem lepte meg a svéd vasárnapi játéka: „Ibra egy igazi nyerő ember.

Amikor optimális állapotban van, szinte mindig két gólt szerez. Nagyon motivált futballista, aki a pályán kívül is alapos, odafigyel mindenre, az étrendjétől kezdve a sérülésből való felgyógyulásig" - nyilatkozta Pioli a Football Italiának.

Ibrahimovic, aki a svéd válogatottban 2001 és 2016 között 116 mérkőzésen 62-szer volt eredményes, 14 találatával jelenleg a második a Serie A góllövőlistáján Romelu Lukakuval (Internazionale) és Ciro Immobilével (Lazio) holtversenyben, és a rangsort vezető Cristiano Ronaldo (Juventus, 16 gól) mögött.

Kapcsolódó írásaink