Sport

Komoly gondban a Tottenham

Térdsérülés miatt néhány hetes kihagyásra kényszerül Harry Kane, a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur angol válogatott labdarúgója.

Komoly gondban a Tottenham
Harry Kane-nek ezen a télen a térde mondta be az unalmast - mi lesz így a Tottenhammel?
Fotó: NICK POTTS / POOL / AFP

A 27 éves támadót csütörtökön este, a címvédő Liverpoollal szemben 3-1-re elveszített bajnoki első félidejében többször is ápolták, a szünetben pedig le kellett cserélni.

José Mourinho, a Tottenham vezetőedzője a találkozó után elmondta, Kane mindkét térde megsérült, ezért „néhány hetes” kényszerpihenő vár rá.

„Egy sérüléssel még megbirkózott, kettővel már nem bírt el” - fogalmazott a portugál tréner, hozzátéve, hogy Kane egy „jó felfogású, áldozatkész” futballista, ezért „komolyan kell venni, amikor ő azt mondja, hogy a második félidőt már nem bírja.”

Harry Kane tavaly januárban is megsérült, akkor combizom-problémája miatt több mint két hónapot kellett kihagynia. Jelen idényben is hatalmas veszteség, ha nem játszhat, ugyanis csapattársával, a dél-koreai Szon Hungminnel félelmetes duót alkotnak a szezonban.

A Tottenham 19 meccs után 33 ponttal hatodik a Premier League tabelláján, vasárnap pedig a 17. Brighton vendége lesz a 21. fordulóban.

Kapcsolódó írásaink

Tottenhami telepátia

ĀA Premier League góllövőlistáján Szon a második, a gólpasszok terén pedig Harry Kane vezet