Sport

Focistaként tör világhírre Dennis Rodman lánya

Híres édesapja árnyékából kilépve, saját erejéből szeretne sikereket elérni az egykori kiváló NBA-kosaras, Dennis Rodman lánya, Trinity, akit korosztálya legtehetségesebb női futballistái közt tartanak számon az Egyesült Államokban - írja a BBC.

Focistaként tör világhírre Dennis Rodman lánya
Trinity Rodmant a Washington Spirit csapata választotta ki a draft második helyén
Fotó: washingtonspirit.com

A 18 esztendős Trinity Rodmant másodikként választotta ki az amerikai női futballbajnokság, a NSWL szerdai játékosbörzéjén a Washington Spirit csapata, ezzel ő lett a liga történetének legfiatalabban draftolt játékosa.

A támadó - aki tagja az Egyesült Államok U20-as válogatottjának is - a draftot követően kiemelte, hogy szeretné a saját útját járni, és elérni, hogy ne csak Dennis Rodman lányaként, hanem saját jogán, Trinity Rodmanként is ismerjék az emberek.

Ugyanakkor megjegyezte, hálás az édesapjának, akitől remek géneket örökölt, egyúttal kiváló sportolóként jellemezte a Detroit Pistons és a Chicago Bulls egykori kosárlabdázóját, aki 80-as évek végén és a 90-es években összesen ötször nyert bajnoki címet az NBA-ben, két idényben pedig az év legjobb védőjátékosának is megválasztották. 

Trinitynek eddigi pályafutása alapján minden adottsága megvan hozzá, hogy apukájához hasonló karriert futhasson be saját sportágában. A csatárként szereplő ifjú hölgy oroszlánrészt vállalt az Egyesült Államok csapatának a CONCACAF (észak- és közép-amerikai zóna) U20-as kontinensbajnokságán tavaly tavasszal elért diadalából. Rodman kilenc gólt szerzett a tornán, ebből kettőt a Mexikó elleni 4-1-re megnyert döntőben ért el.

Teljesítménye nyomán jelölték az év legjobb fiatal amerikai női futballistájának járó díjra is, amit végül azonban az U20-as válogatott csapatkapitánya, Naomi Girma kapott meg 2020 decemberében.

Trinity időközben beiratkozott a Washington State Universityre, és úgy volt, hogy az egyetemi csapatban futballozik majd 2020 őszétől, ám a koronavírus-járvány miatt lefújták a bajnokságot, így a fiatal csatárreménység egy mérkőzésen sem szerepelhetett a gárdában.

Látva, hogy a vírushelyzet miatt a bajnokság tavaszi idényének sorsa is kérdéses, úgy döntött, jelentkezik a draftra és megkezdi profi karrierjét egyből a középiskolából érkezve.

"A helyzetemet és a koromat figyelembe véve őrület, hogy egyáltalán bekerültem a draftra, az pedig, hogy másodikként választott ki egy ilyen csodálatos csapat, az egészen elképesztő, kívánni se tudtam volna ennél jobbat" - idézte a lelkes Rodman szavait a BBC.

Kapcsolódó írásaink