Sport

Még egy évig biztosan játszik a világ legidősebb focistája

Egy évvel meghosszabbította idén lejáró szerződését a Yokohama FC csapatával a világ legidősebb aktív labdarúgója, Miura Kazujosi.

Még egy évig biztosan játszik a világ legidősebb focistája
Miura Kazujosi futball iránti lelkesedése 53 évesen is töretlen
Fotó: AFP/STR/Jiji Press

A hazájában a legnépszerűbb sportolók közé tartozó, a szurkolók által csak „Kazu király”-nak becézett Miura február 26-án, a japán élvonalbeli bajnokság 2021-es idényének rajta előtt egy nappal ünnepli majd 54. születésnapját - emlékeztet a BBC.

„A futball iránti szenvedélyem és eltökéltségem egyre csak erősödik” - idézi a veterán támadó szavait a lap.

A csatár 2005-ben csatlakozott a Yokohama FC csapatához, melynél 17. idényét kezdi majd meg. A legutóbbi szezonban négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett.

Miura kivételesen hosszú profi karrierjét még 1986-ban kezdte a brazil Santos együttesében, japán klubok mellett Európában is légióskodott, a kilencvenes években az olasz Genoánál és a horvát Croatia Zagrebnél is megfordult, 2005-ben négy találkozó erejéig az ausztrál Sydney FC-nél is kipróbálta magát.

1993-as indulásakor a japán profi bajnokság, a J-League egyik arca volt, azóta is az egyik legnagyobb sztárként tartják számon. 2017-ben ő lett a liga történetének legidősebb gólszerzője, miután 50 évesen és 14 naposan bevette a Thespakusatsu Gunma kapuját.

A japán válogatottban 89 mérkőzésen szerepelt, ezeken 55 gólt ért el, a nagypályás foci mellett futsalban is felölthette a nemzeti csapat mezét, ott 6 összecsapáson 1 gól a mérlege.

Kapcsolódó írásaink