Sport

Csúcsjavítása készül a címvédő Lakers

Korlátozott számban szurkolók is lehetnek az új szezonban az NBA mérkőzésein, a legjobb játékosok csak 72 napot pihenhettek

A Brooklyn Nets-Golden State Warriors mérkőzéssel elkezdődött az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) 75. idénye, amelyben a megerősített Los Angeles Lakers megvédheti a címét.

Csúcsjavítása készül  a címvédő Lakers
A Lakers és edzői a buborékbeli díjátadón
Fotó: AFP/Douglas P. Defelice

A járvány jelentősen felborította a világ egyik legnépszerűbb bajnokságának, az NBA-nek az idei programját is. Tíz héttel azután, hogy Los Angeles Lakers 4–2-es összesítéssel megnyerte az orlandói nagydöntőt a Miami Heat ellen, máris kezdődik az újabb szezon. Ráadásul míg tavasszal a járvány miatt szüneteltették a bajnokságot, majd buborékban rendezték a rájátszást, most a járvány szempontjából súlyosabb helyzetben néhány helyszínen korlátozott számban még nézőket is beengednek.

A Lakers vezetői nem titkolják, csúcsjavításra készülnek, a 18. bajnoki címet akarják megnyerni, amivel csapatuk egyedül állna az örökranglista élén, megelőzve a 17-nél tartó Boston Celticset. Persze nemcsak álmodoznak az újabb sikerről, hanem tettek is érte: A négyszeres bajnok LeBron James két évre szóló, 85 millió dolláros szerződéshosszabbítást írt alá, míg Anthony Davis 2025-ig 190 millió dollárért marad a bajnokcsapatban. Hozzájuk csatlakozott a Clippersből Montrezl Harrell, az Oklahoma Cityből a német Dennis Schröder, továbbá a Torontóból a spanyol Marc Gasol.

A gigaerős Lakers riválisa nyugaton a Clippers, a Nikola Jokicsot és a kemény magot megőrző Denver Nuggets, a Dallas Mavericks és a Utah Jazz, keleten pedig a Miami mellett az előző szezon legjobbjával, a görög Jannisz Antetokunmpóval 228 milliós szerződést kötő Mil­waukee Bucks, továbbá a Philadelphia 76ers, a Boston és a Brooklyn.

Utóbbi csapatban végre bemutatkozhat a másfél évet kihagyó Kevin Durant, a Golden State Warriorszal kétszeres bajnok játékos még a 2019-es nagydöntő ötödik meccsén szenvedett Achilles-ín-szakadást.

Kapcsolódó írásaink