Sport

A ló neve

Korner

A Kincsem, az Aranyos és a Sellő ma is elmenne versenyló névnek. Utólag se mondhatja senki, hogy a gazdája nem volt kellően körültekintő a névadáskor.

De az Overdose, Európa legjobb lova – hogy hazai lovas terepen maradjunk – ma már nem biztos, hogy kiállná a PC-tesztet, végtére is hogy lehet Túladagolásnak hívni valakit?! Szegény pára azonban öt éve meghalt, a neve miatt nem kell már aggódni, nem úgy, mint Nagy-Britanniában, ahol a lovassporthatóság bocsánatkérésre kényszerült, amiért hagyott benevezni a múlt szombati wolverhamptoni versenyre egy három éves „Jungle Bunny” nevű kancát. A közösségi médiát elözönlötték a rasszizmust kiáltó posztok a négylábú Dzsungellakó miatt, szerintük ugyanis a szlengben a fekete emberekre nézvést dehonesztáló az ilyen elnevezés. Értik, ugye? Mindenesetre a ló edzője, Emma Folkes vállalta a felelősséget a névadásért, nem volt szándékában senkit megbántani, és elnézést kért. A brit hatóság pedig gyorsan közölte, nem tűrnek a sportágban semmilyen rasszizmust és újraszabályozzák a névadás rendjét. A lovat eközben szépen átkeresztelték „Jungle Bells”-re. Így karácsony előtt a Dzsungel Harangjai tényleg jobban szól.

Kapcsolódó írásaink

 Lélekjelenlét

ĀKorner. Adrenalinlöket. Életösztön. Mindenkiben ott lakozó rettenthetetlen élni vágyás

Kioktatták Bottast

ĀKorner. Kifogásolta Valtteri Bottas, a Mercedes Forma–1-es pilótája, hogy a flandriai kerékpáros körverseny férfi győztese húszezer eurót kap, míg a női első csak ezernégyszázat