Sport

Dibusz: A Dinamo góljáig nekünk voltak nagyobb helyzeteink

Ahogy azt korábban megírtuk, a Ferencváros 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének kedd esti zárófordulójában, így negyedik helyen végzett a G jelű kvartettben. Az elveszített mérkőzés után Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő is csalódottan nyilatkozott az M4 Sportnak.

Dibusz: A Dinamo góljáig nekünk voltak nagyobb helyzeteink
Dibusz: Az eredmény miatt elég csalódottak vagyunk és bosszantó, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, amin tényleg volt esélyünk
Fotó: AFP/Miguel Medina

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes szerint mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét a nagy tét, ugyanakkor úgy vélte, a Dinamo góljáig nekik voltak nagyobb helyzeteik:

„Kevés helyzetet hozó mérkőzést játszottunk, érezhető volt, hogy mekkora volt a tét, egyik csapat sem mert túlságosan nagyot kockáztatni. A vezető gólig nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, így azt gondolom, hogy a mi javunkra is eldőlhetett volna a mérkőzés. (...) Sajnos a gólt megelőző szituációnál minden az ellenfél kezére játszott. Volt egy csúsztatás, amikor pont úgy került tovább a labda, hogy a középen érkező játékosuk be tudta fejelni. Ebből is tanulnunk kell. Az eredmény miatt elég csalódottak vagyunk és bosszantó, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, amin tényleg volt esélyünk – alakulhatott volna ez másképp is.” - idézte a magyar válogatott hálóőr szavait a Nemzeti Sport.

A Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő szintén hangot adott csalódottságának, ugyanakkor szerinte a csapat játékban előrelépett az előző, Kijev elleni találkozóhoz képest.

„Tanultunk az előző meccs hibáiból, és mindent egy lapra feltéve megpróbáltuk kiharcolni a továbbjutást az Európa-ligába. (...) Most lehet, hogy furcsa lesz számunkra, de vissza kell térjünk a bajnokságra. Ahhoz hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában tudjunk szerepelni, a bajnokságot meg kell nyerjük.”

Kapcsolódó írásaink